contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Cafea Mocha Si Ciocolata Amaruie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
Mocha muffins 7
 
Acestia sunt (spun cu mana pe inima) cei mai buni muffins pe care i-am mancat/facut vreodata. Sunt comfort food-ul meu in zilele in care nu am un mare chef de nimic, doar sa stau tolanita intr-un fotoliu cu o carte intr-o mana si un muffin in cealalta. Nu lipseste niciodata un ceai negru bun, aromat, tare, acompaniat de razele de soare care intra in aproape fiecare dupa amiaza prin fereastra. Ador ceaiul aburind in acea lumina a dupa amiezii. Si ce parfum imbietor…  Trebuie sa-i incercati… Neaparat! *__*

Mocha muffins 4 1000px
Ingrediente:
 255 g faina 000
1 ou
2 lingurite cu varf praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
un praf de sare
200 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
100 ml ulei de floarea soarelui sau arahide
4 linguri cacao amara
120 g iaurt simplu
150 ml di cafea FOARTE tare
100 g ciocolata amaruie rupta in bucatele
 
Mod de preparare:
 
Mocha muffins 5 1000px_thumb[2]
 
Reteta provine dintr-o carte publicata in Anglia, doar cu si despre muffins.
Pentru reusita muffinsilor in general,e foarte important sa separam ingredientele uscate de cele lichide. NU trebuie sa folosim mixerul sau robotul de bucatarie, dupa cum nici nu e nevoie…
Preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron amestecam faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul si praful de sare.
Intr-un alt recipient batem oul cu o furculita si adaugam urmatoarele ingrediente in aceasta ordine, amestecand bine cu furculita dupa fiecare.
Peste oul batut punem zaharul, apoi vanilia, uleiul, cacaoa, iaurtul si cafeaua rece (repet, cat mai tare posibil, daca vreti puteti folosi si cafea solubila, doar ca se vor numi muffins cu ness si ciocolata ).
Dam bucatelele de ciocolata prin faina si le adaugam compozitiei lichide, dar daca vrem sa fim  mai precisi, cum am facut eu ultimele in 25 de ori, dupa ce am dat ciocolata prin faina, infing cate o patratica-doua in centrul fiecarui muffin. In felul asta sunt sigura ca gasesc ciocolata in toti. *__* Ce nu face omul pt o patratica de cioco… *__*
Acum amestecam ingredientele lichide cu cele solide, deci turnam prima compozitie peste faina si cu aceeasi lingura amestecam rapid pana nu mai vedem faina. Totul ar trebui sa dureze cca 30 de secunde.
Umpleti formele de muffins pe trei sferturi si dati la cuptorul preincalzit la 180°C , timp de 15-20 minute. Pot iesi intre 12 si 20, depinde cat umpleti hartiutele.
 
Mocha muffins 1000px_thumb[3]
 
Daca veti folosi o cafea foarte tare vor fi mai aromati.
 
Mocha muffins 2 1000px_thumb[3]
 
Enjoy !