contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Cherry Si Feta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am gasit zilele trecute rosii cherry mici, de fapt mai mici decat cele mici. M-au incantat si le-am cumparat fara sa stiu atunci la ce le voi folosi. Dupa o "gandire profunda"... glumesc, am optat pentru aceste briose, pe care cred ca le-am vazut pe undeva, dar nu mai stiu unde. Sper sa va placa si voua, ca si retetele de Briose aperitiv cu crema de branza sau Briose aperitiv cu crema de branza .

 

Ingrediente:
* 3 oua
* 340 g faina
* 1 praf de copt
* 80 ml smantana ( lapte )
* 120 ml ulei de masline
* rosii cherry
* 50-80 g branza feta
* 30 g masline negre si verzi
* 1 lingurita de sare      * rozmarin

 


Mod de preparare:
Se amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un castron. Intr-un alt bol se bat oula cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Se adauga si uleiul. Faina si smantana (laptele) se adauga alternativ. A nu se freca prea mult.


Se adauga in aluat si maslinele negre si verzi tocate, rozmarinul tocat si jumatate din branza feta taiata in cuburi mici.


Se umple formele de briose (muffins) cu acest amestec pana la jumatatea inaltimii. Se amplaseaza in centru briosei restul de bucati de branza feta si rosii cherry intregi daca sunt mici ca ale mele, sau in jumatati daca sunt mai marisoare. De preferinta, pentru un aspect mai placut, este sa aveti rosii cherry cat mai mici. Se da forma la cuptor pentru cca 40 de minute.


Se servesc si calde, dar si reci sunt foarte bune, cu o salata alaturi sau un sos dupa gust. Este un aperitiv usor si rapid, dar cu succes garantat.


Pofta buna!



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com