contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Crema Din Iaurt, Zmeura Si Frisca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mi-am cumpărat o alta forma de muffins, care este perfect conceputa pentru muffins cu crema.
Ei cum am primit-o am si pus in practica., mai ales ca, tocmai avea-m ceva zmeura pentru citeva borcanele de marmelada….
Voila, aici si reteta!
muffins
himbeereINGREDIENTE 12 buc.:
- 3 oua gr.M sau 4 mici
- 125g zahar pudra
- zahar vaniliat
- 100g unt
- 40g ulei vegetal
- 150g faina
- 1lc praf copt
- 1 priza sare
himbeere[4]MOD PREPARARE:
Untul se mixeaza bine cu zaharul, zaharul vaniliat,uleiul, ouale puse pe rind, priza de sare si in final cu faina in prealabil amestecata cu praful de copt.
Compozitia aluatului se toarna in forma de muffins in prealabil bine unsa si infainata.
Totul se introduce in cuptorul incins pentru ca. 17-20min. la 180°C.
Dupa coacere se scot de la cuptor si dupa citeva minute se scot din tava.
TIPP:
Daca muffins-urile nu vor sa iasa usor din forma, bagati-le inca citeva min. la cuptor, dupa care asezati tava imediat pe un prosop ud. Si la fel dupa citeva minute, muffins-urile ar trebui sa iese usor din forma.
himbeere[6]INGREDIENTE UMPLUTURA: - 2-3ls gem/marmelada
- 100g zmeura pasata(fara seminte)
- 100g iaurt gros sau creme fraiche, sau chair brinza proaspata de vaci…
- 3 foi gelatina
- ceva zahar, dupa gust
- 200ml frisca
- 1 pac. intaritor frisca
- 1pc zahar vaniliat
himbeere[8]MOD PREPARARE UMPLUTURA:
Cu marmelada, poate putin incalzita se ung adinciturile muffins-urilor.
Gelatina se pune la inmuiat.
Iaurtul/creme fraiche, etc. se amesteca cu zmeura pasata si ceva zahar dupa gustul personal.
Gelatina se dizolva in ceva lapte, sau chiar sirop de zmeura putin caldutz.
In amestecul de gelatina topita se amesteca pe rind 2-3 ls din amestecul de iaurt, dupa care totul se adaoga la toata cant de amestec iaurt+zmeura, se amesteca bine si se pune la frigider pina incepe sa se coaguleze.
Intr-e timp se mixeaza frisca cu ceva zahar vaniliat si intaritorul de frisca.
Crema de iaurt + zmeura, chiar daca s-a intarit prea tare, nu este nimic.se amesteca si cu ajutorul unei pungi de congelat, se dreseaza crema in adinciturile din muffins.
Iar peste crema se dreseaza frisca.
Daca se doreste, cind se servesc aceste muffinsuri, se poate picura deasupra fristei, ceva sirop de pref de zmeura.
TIP:
Zmeura se poate inlocui cu ori ce alt fruct dorit.
Ori este el proaspat, ori congelat, oari din compot…
Pentru cine incearca, doresc spor la preparat si savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss