contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Cu Dulce De Leche

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De când am descoperit gustul minunat al cremei dulci de lapte, dulce de leche, l-am folosit la diverse preparate, la cafea sau gustând, vorba vine, câte o linguriţă până se termina.
Am văzut pe situri diverse moduri de preparare al acestei creme.
Când am încercat prima data am folosit un lapte condensat care s-a dovedit a nu fi bun pentru ceea ce vroiam eu, deşi am pus cutia în apă şi am lăsat-o la fiert 3 ore.
Apoi mi-am cumpărat lapte condensat la cutie de carton, care s-a dovedit a fi la fel de neadecvat pentru cremă. Am folosit altă metodă: l-am băgat la cuptor într-un vas acoperit cu folie de aluminiu câteva ore bune, dar nici vorbă de dulce de leche.
Ultima încercare am făcut-o după propria reţetă. Poate mai există şi la alţii.
Am pus crema de lapte într-o cratiţă cu fundul triplu, pe bain-marie, am amestecat din când în când şi după aproximativ 50 - 60 minute crema miraculoasă a fost gata.
Din toate aceste încercări am tras o concluzie, pe care v-o împărtăşesc şi vouă:
Pentru reuşita cremei este esenţial să folosiţi o cremă de lapte ÎNDULCITĂ, consistentă, a cărui conţinut de zahăr să fie cuprins între 45 - 50 %.
Aceasta este prima prăjitură la care am folosit dulce de leche. Este foarte simplă, nu am vrut să fac ceva ce-mi ia mult timp fiind musai să prepar o prăjitură sau ceva dulce că altfel dispărea şi această cremă linguriţă cu linguriţă. A trecut ceva timp de atunci dar acum i-a venit rândul să o postez.
Ingrediente muffins :
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt Dr.Otker
- 2 linguri cacao
- 175 g zahar
- 150 g ciocolata
- 250 ml lapte
- 90 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ou
- o fiola esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de rom
Modul de preparare pentru muffins îl găsiţi aici. Este foarte simplu de făcut: se amestecă prima dată ingredientele uscate, se omogenizează, după care se adaugă cele lichide. Se amestecă bine şi cu ajutorul unei linguri se pune aluatul în formele de muffins tapetate cu hârtie specială.
Pentru prepararea cremei am folosit:
- 200 ml dulce de leche
- 200 ml crema mascarpone
In crema mascarpone mixată se adaugă câte o lingură de dulce de leche. Crema rezultată se dă la rece pentru 1 oră, după care se pune peste muffins . Deasupra am presărat ciocolată.