contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Din Albuș

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC06297

Pentru ca ramasesem cu niste albusuri in plus le-am transformat in muffins, ca-s mai ochioase, mergand pe reteta checului din albusuri.

Principiul e simplu, cat albus strangem intr-un pahar, tot atat zahar si faina adaugam. Eu am avut trei albusuri ramase, le-am pus intr-o cana si am tinut minte cat se umplea cana cu albus. Apoi am adaugat, tot in cana, pana la semn, zaharul si faina (pe rand, desigur).

Albusurile le-am mixat bine, cu un praf de sare, dupa care am adaugat zaharul, si am mixat iar, pentru incorporare, pana s-a topit zaharul si am obtinut o spuma tare si lucioasa. Am incorporat si faina cernuta, amestecand usor, si 2 linguri de ulei.

Am pus niste esenta de vanilie si am turnat compozitia in forme de briose. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, cca 30 de minute. Am facut si testul scobitorii.

DSC06298

Pentru ca mesteream la o prajitura, nu mai stiu care..., si am folosit niste glazura, din aceea de la Dr. Oetker, am glazurat usor prajiturelele; le-am pus si cate un mot de frisca. Si le-am papat.

DSC06299