contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins Pufosi Cu Visine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

muffins poca

Aceasta “minunata” reteta este tot de la bucatareasa “desavirsita” de care va povesteam la reteta anterioara.

MUFFINS PUFOSI CU VISINEhttp://pokhas.com/ Cun am dat de ea, am si inceput sa pun in practica “bunataturile” ei de retetete.

Muffins-urile acestea sint foaret pufoase si gustoase.Nu mi-au iesit foarte fain, deoarece nu le-am taiat in bucatele si ciocolata sub forma de stropi nu am avut ci doar fulgi...
Dar cu siguranta , cel tirziu de ziua lui David, mezinul familiei, o sa-le pregatesc pentru a duce la scoala.

Pe acesta cale, inca odata doresc sa-ti spun,
68050936buwso734-gifPoca!!!
Aici si reteta:
INGREDIENTE:

- 4 oua
- 220 g unt/marg.in prealabil topit/-a si racit/-a)
- 220 g zahar
- 280 g faina
- 2 pac. zahar vaniliat sau esenta
- 1 pac. praf copt(10g)
- 4 ls lapte
- visine fara samburi (de recomandat injumatatite si trecute prin faina)
- coaja /esenta de lamiie
- fulgi de ciocolata (optional)
MOD PREPARARE:
:Faina se amesteca cu praful de copt.Eventual chiar se cerne.Este de recomandat la ori si care prajitura.
Ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat pina cind totul devine o spuma deschisa la culoare si volumul aproape se dubleaza.
In aceasta masa se mixeaza in contiunare untul/marg. topita si usor racita,,si coaja/esenta de lamiie.
Se adaoga si amestecul de faina si praf copt si se amesteca cu o lingura NU cu mixerul.In felul acesta aluatul ramine mult mai aerat.
In final se amesteca si fulgii/stropi de ciocolata.
Din acesta masa se pune cite-o lingura buna in formele de muffins si se presara cu visinele bine scurse, zvintate ,taiate si eventual trecute prin faina.
Peste visine se imparte egal in fiecare forma de mufffins, aluatul.
Eu mai recomad sa se presare zahar tos deasupra, deoarece acesta se caramelizeaza putin si da un gust mai bun muffins-urilor.
Se introduc la copt pt.25-30min. la 180°C.
Dupa coacere, se scot si se lasa ca. 5-10 min. in forme, dupa care se pot scoate pe un gratar de bucatarie, pentru a se raci complet.

muffins cu visine
http://feeds.feedburner.com/blogspot/QiPx

Articol recomandat de leckereien.blogspot.com