contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Legume Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

 


Ingrediente:
o vanata

un dovlecel                                                       
6 cartofi
2 cepe uscate
o legatura ceapa verde
sare ,piper macinat,ienibahar ,cimbru dupa gust
500 g carne tocata amestec porc cu vitel
3 oua
o legatura marar
50 ml suc de rosii
o lingura pasta de tomate
Pentru mujdei:
3-4 catei de usturoi
50 ml suc de rosii
Mod de preparare:
Carnea tocata se amesteca  cu ceapa, marar, sare,piper,ienibahar,cimbru  dupa gust si se caleste cateva minute.Cand s-a racorit se amesteca cu un ou pentru a se lega compozitia si o lingura de pasta tomate.


Cartofii se curata,se spala,se sterg , se taie rondele si se prajesc (se rumenesc) putin . Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei .

Vanata se spala se taie la capete si se curata de coaja de jur imprejur la distante de 3-4 cm.Se va vedea o parte cu coaja,o parte fara coaja.Se taie rondele sau fasii pe lung dupa preferinta.
Dovlecelul se spala,se sterge,se taie rondele sau fasii pe lung .
Atat feliile de vinete cat si cele de dovlecel se prajesc sau se coc pe gratar.Eu le pregatesc pe gratar deoarece sunt mai dietetice si nu iese musacaua grasa.

Usturoiul se curata ,se piseaza si se amesteca cu sucul de rosii.Mujdeiul obtinut se va turna (se va intinde) peste cele doua straturi de vinete.
Intr-un vas de yena uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet asez un strat de cartofi, un strat de dovlecei,un strat de vinete . Intindem cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata o parte din cantitatea de mujdei , dupa care asez stratul de carne,apoi un strat de dovlecei,un strat de vinete,mujdeiul ramas si ultimul strat va fi de cartofi .
Se introduce vasul 10-15 min in cuptorul preincalzit in prealabil,dupa care se scoate vasul si se toarna 2 oua batute si amestecate cu suc de rosii .Se reintroduce vasul la cuptor pentru a  se rumeni frumos.

 


Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com