contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

- frunze de patrunjel, tocat
- parmezan sau cascaval ras...un preparat traditional, intr-o alta prezentare...cum spune la mine-n revista :P
...si cu un ingredient special: carne de miel!!! ...mi-a mai ramas de-aici exact pentru o portie, hi,hi...
Imbietoare combinatie, veti vedea!!! :))


Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade C. Taiati vinetele in felii groase de 1 cm. si asezati-le intr-o tava de copt:

Presarati-le cu sare, piper si stropiti-le cu ulei de masline:


Dati la cuptor timp de 25 de minute:

Incingeti o lingura de ulei si caliti timp de 5 minute ceapa tocata si cateii de usturoi zdrobiti, amestecand incontinuu. Adaugati carnea de miel si praful de nucsoara (doar daca il agreati, desigur :P)
Prajiti carnea timp de 5-10 minute, pana se rumeneste. Adaugati piureul de rosii si rosiile taiate cubulete (eu am adaugat si-un dovlecel taiat cubulete, care i-a dat o "dulceata" si un gust nemaipomenit)
Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc mic timp de 10 minute:

Luati vasul de pe foc si cand intreaga compozitie se racoreste, adaugati smantana si patrunjelul tocat:

Pe fiecare felie de vanata asezati o cantitate de compozitie de carne tocata:

...acoperita de o alta felie de vanata:

...din nou carne tocata, urmata de alta felie de vanata...ma urmariti?! :P

...dupa care dati totul la cuptor timp de 10 minute, cand vor arata cam asa :)

Presarati parmezan ras sau cascaval (la noi in casa parmezanul e tabu :D) si serviti cu salata verde...sau cu ce vreti voi :))
...atat de bun, ca n-am cuvinte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com