contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


asd


Vedeta perioadei asteia,la noi in casa,este muscaua de vinete.O fac ca toata lumea,atata doar ca condimentez mai special carnea.
INGREDIENTE :
-3 vinete mari
-1 kg carne tocata de vaca
-3-4 cepe mari tocate
-1 ardei iute sau pasta de ardei iute
-1 Lg menta uscata ( sau verde )
-1 lg ghimbir macinat
-sare,piper
-6 rosii mari
-parmezan ras
-ulei
-smantana
MOD DE PREPARARE:

-se toaca ceapa si se caleste impreuna cu ardeiul  iute

-se adauga carnea si se gatesc impreuna pana ce s-a evaporat toata zeama lasata,apoi se potriveste de sare ,piper si se adauga menta si ghimbirul.

-vinetele necuratate de coaja se taie rondele,se presara cu sare si se lasa la scurs intr-o strecuratoare,minim 1/2 ora.


-apoi se preseaza usor si se prajesc pe fiecare parte in ulei,dupa care se scot intr-un castron.

-intr-o cratita se pun stratuturi vinete,carne,rondele de rosii si parmezan si se termina cu rosii.uleiul lasat de vinete se pune in cratita,apoi se pune la cuptor pana rosiile prind o crusta frumoasa

-se serveste cu smantana.

 


Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com