contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca De Vita Cu Sos Bechamel

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Musacaua este o mancare in straturi, delicioasa si foarte apreciata, fiind una dintre favoritele bucatariei noastre. Reteta originala de musaca greceasca are in componenta straturi din felii de vinete, rosii, carne de vita, oaie sau capra si sos alb. In bucataria romaneasca reteta a fost adaptata si se foloseste carne de porc sau pui, iar feliile de vinete sunt inlocuite cu cartofi. Dintre zecile de combinatii existente, pentru astazi am ales sa prepar musaca de vita cu cartofi, sos bechamel si cascaval.

INGREDIENTE:
4-5 cartofi, 300-400 g carne de vita tocata, 1 ceapa uscata, 1 fir de ceapa verde, 100 g cascaval (branza, parmezan), 1 lingura suc de rosii, sare, piper, 1/2 lingurita scortisoara, 50 ml vin alb, 1 ou, 2-3 linguri ulei.
Sos bechamel: 200 ml lapte, 1 lingura faina, 1 lingura unt, sare, piper, nucsoara.
PREPARARE:
Cartofii se curata de coaja, se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 5-6 minute. Ceapa se toaca marunt si se inabusa in 3 linguri ulei si 3 linguri apa, se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea. Se pune sucul de rosii, vinul, si se potriveste gustul cu sare, scortisoara si piper. Se opreste focul, se lasa amestecul sa se raceasca putin, apoi se incorporeaza oul.
Se prepara sosul bechamel:
Se fierbe laptele. Separat, intr-un vas se topeste untul si se adauga faina. Se toarna putin cate putin laptele. Se amesteca repede, cu un tel, pana cand sosul se uniformizeaza si devine cremos. Se asezoneaza cu sare, nucsoara si piper dupa gust.


Asamblarea:
Se unge un vas termorezistent cu ulei, se aseaza cartofii, amestecul de carne, sosul bechamel, iar deasupra se rade cascaval. Se da vasul la cuptor pentru 20 -25 minute. Se serveste fierbinte! Pofta buna!



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com