contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca Grecească De Vinete

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:

1 vânătă mare, 400 gr carne tocată, ulei, 4 cartofi, oregano, sare, piper, o jumătate de caş mare, facultativ se poate adăuga suc de roşii.


Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie rondele, se sărează şi

 se prăjesc într-o tigaie cu ulei.

Se dă caşul prin răzătoarea mare.

Se spală vânăta, se şterge şi se taie rondele. Rondelele mai mari se taie în două. Atenţie! Nu se îndepărtează coaja de pe vânătă.

 Într-o tigaie se pune ulei la încins şi se prăjesc feliile de vânătă pe ambele părţi până se înmoaie şi devin rumene.

Se scot pe o farfurie cu şerveţel pentru a se scurge excesul de ulei.

Când cartofii sunt prăjiţi se scurg bine de ulei şi se lasă la răcit, pe o farfurie.

Într-o tavă antiaderentă (dacă nu aveţi antiaderentă, tava se unge cu puţin unt sau ulei) se aşază cartofii şi se sărează.

Peste, se pun rondelele de vânătă decojite şi se mai poate presăra puţină sare.

Se adaugă carnea tocată crudă, se condimentează cu sare şi piper.

Deasupra se pune caşcavalul, se presară oregano, şi

dacă doriţi sosul de roşii.

Se bagă în cuptorul în prealabil încins, la foc potrivit, 25-30 de minute.

Se serveşte ca atare, caldă.

Poftă bună!

Articol recomandat de reteteilustrate.blogspot.com