contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschi De Porc A La Jamie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
M-am săturat de banala friptură la cuptor. Aşa că am căutat şi am găsit această reţetă ce este foarte răspândită pe mai toate blog-urile culinare. N-am urmat exact paşii găsiţi, pentru că bucata de muşchi s-a dovedit a fi, după dezgheţare, un cotlet baban, plus că am mai improvizat pe ici pe colo cu nişte crenvuşti de care mi-era milă să-i părăsesc în frigider. Carnea va ieşi fragedă şi gustoasă, excelentă pentru cină sau pentru sandvişul de dimineaţă.



Ingrediente:
 - una bucată muşchi/cotlet baban;
- 3-4 crenvuşti;
- ulei de măsline;
- sare grunjoasă;
- piper măcinat şi boabe;
- cimbru, condimente de porc şi rozmarin;
- 4 căpăţâni de usturoi.
Preparare:
- curăţăm şi pisăm usturoiul apoi îl amestecăm cu piperul măcinat, sarea crunjoasă, cimbru, condimentele de porc şi rozmarinul, adăugăm 1-2 linguri de ulei şi frecăm bine bine până încetează protestele şi iese o pastă consistentă. Eu am folosit robotul de bucătărie pentru amestecare.
- luăm bucata de carne o dezmierdăm drăgalaş şi suav apoi băgăm cuţitul în mijlocul ei, pentru a face 2-3 găuri în care să băgăm crenvuşti (îi putem da prin pastă înainte). Colorăm carnea cu pasta ce am făcuto mai devreme. Din loc in loc faceţi căte o înţepătură în carne unde să introduceţi pastă şi nişte boabe de piper.

- pregătiţi cuptorul la foc potrivit şi-l aşezaţi pe grătarul de la cuptor să se lăfăie. Ideal ar fi să puneţi dedesubt o tavă cu apa în care să se scurgă grasimea. îl lăsaţi 2 ore la cuptor să se rumenească coerent.

- iar apoi...îl savuraţi.

Să aveţi poftă.