contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiulet De Porc Umplut Cu Carnati

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am incercat de curand o friptura simpla atat ca mod de preparare, cat si ca si ingrediente. Pentru ca-mi place mult friptura alaturi de carnati afumat, am incercat sa le combin astfel incat sa obtin un amestec nou de arome si texturi. Iata ce a iesit:
Ingrediente si cantitati:
1 muschiulet de porc
1 fir de carnati afumat
1 lingurita de cimbru
sare si piper
1 kg de cartofi mici
1 ceapa mare (eu am avut ceapa rosie)
100 ml ulei de floarea soarelui
100 ml apa
Am curatat muschiul de pielite si tendoane si l-am taiat pe lungime, desfacandu-l in doua. L-am batut apoi usor cu batatorul de carne, ca sa-i dau o grosime uniforma, dupa care am asezat carnatiul pe lungimea lui.


Am infasurat carnea in jurul carnatiului si am prins-o cu scobitori din loc in loc, sa nu se desfaca. Am condimentat cu sare, piper si cimbru si l-am pus intr-un vas alaturi de cartofii curatati si ceapa taiata in cateva bucati. Am turnat uleiul si apa, am pus capacul pe vas (daca nu aveti un vas cu capac, il puteti acoperi cu folie de aluminiu) l-am bagat in cuptor la foc mediu, nu inainte insa, de a pune sare si putin piper si pe cartofi.


In cuptor a stat vreme de 45 de minute, dupa care am scos capacul si l-am mai lasat inca vreo 10-15 minute sa se rumeneasca usor. Timpul de preparare depinde atat de cuptor, cat si de vasul in care este preparata mancarea. Cel mai bine e sa incercati muschiuletul cu o furculita dupa 30-40 de minute. Cartofii se pot scoate mai repede, daca e cazul.

Aroma de usturoi si afumat al carnatiului intra foarte bine in carne, ceea ce da o savoare deosebita fripturii, iar cimbrul imbogateste foarte bine gustul ei. Merge foarte bine atat cu cartofi, cat si cu o varza calita sau chiar cu iahnie de fasole.