contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiuleti De Porc Imbracati Si Inecati In Bere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Fiind moda cu imbracatul carnurilor in bacon,am facut si eu o friptura de muschiuleti de porc ,pe care evident i-am condimentat ,i-am rulat in bacon si  am folosit pentru  prima data berea la gatit.A iesit un sos subtil amarui si condimentat.Am servit friptura cu ciuperci pleurotus trase in unt,simplu si mi s-a parut ca sosul ciupercilor cu sosul de bere s-au potrivit foarte bine.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA de pe blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama
INGREDIENTE :
-4 muschiuleti am facut eu,voi faceti cati vreti:1,2....
-bacon afumat usor, feliat subtire,credca 150 -200 g,depinde de lungimea muschiuletior.
-mustar a l'ancienne (cu boabe de mustar intregi)
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 Lg salvie uscata
-1 Lg cimbru uscat
-sare,piper
-0,5 l bere blonda(eu am folosit bergenbier)
-1/2 ceasca de supa de porc sau pui (am facut-o dintr-un cub de supa)
ptr garnitura :
-0,500 g ciuperci pleurotus
-100 g unt
-2 catei de usturoi
-patrunjel tocat
-sare
-piper cu lamaie din belsug
MOD DE PREPARARE :

-muschiuleii se freaca cu sare,piper ,usturoi,salvie si cimbru (eventual puteti face amestecul de condimente inainte si frecati  carnea cu maestecul gata pregatit..Gustati sa vedeti cum este.Intotdeauna gustati!),apoi ungeti-i cu mustar.
-rulati in spirala baconul pe muschiuleti si puneti-i intr-o tava potrivita,presarati piper,adaugati ceasca de supa si berea.

-dati la cuptorul preincalzit la 210 * (foc mediu) timp de 10 minute,apoi reduceti focul la minim, pana se auresc frumos si cand ii strapungeti cu furculita iese suc curat,nu cu sange.Aveti grija sa-i stropiti cu sosul din tava din cand in cand.Cam la 10 minute.Nu mai stiu cat au stat la cuptor,ca n-am cronometrat,dar 35 de minute au stat in mod sigur.


-in timpul acesta am calit usturoiul usor in unt apoi am adaugat  ciupercile pleurotus intregi, la foc iute,sa se elimine apa din ele.Am stins focul si am adaugat verdeata.

-la servire am mai adaugat rosii simple si ceapa verde.Sosul fripturii a fost de ajuns pentru dressingul salatei,sa-i zic asa.
-in rest,doar POFTA BUNA SA AVETI !



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com