contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muttertag

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
În Germania, mîine se sarbatoreste ziua mamei. Nu doar mamelor, ci mai ales florarilor, bijutierilor, industriei cosmetice, producatorilor de dulciuri and Co, le salta inimile de bucurie. Pe strazi, mîine, toti copiii de toate vîrstele au bratele pline cu buchete si ghivece de flori, cutii cu praline, cadouri, toate împachetate frumos, lucios cu fundite si cordele, îndreptîndu-se îmbujorati si înfometati spre mamele lor care sigur le pregatesc mese copioase si frumos aranjate, adevarate festine. Un prilej frumos pentru întruniri de familie. Mai frumos ar fi daca sarbatorita (care în majoritatea cazurilor are cel mai mult de lucru în aceasta zi si poate zile înainte, cu toate ca ar trebui sa fie altfel dupa umila mea parere :P ), ar fi într-adevar sarbatorita, cadorisita, rasfatata si iubita... fara sa faca nimic, ci sa i se faca. Ca doar e ziua ei! Sigur mai gasiti destule ocazii pe parcursul anului în care puteti serba si cadorisi aceste fiinte. Cu prilejul unui alt eveniment care necesita multa munca, timp, costuri si nenumarate pregatiri... Daca totusi tineti neaparat s-o rasfatati cu cadouri scumpe în aceasta zi, nu bucurati doar societatea de consum, ci si persoana în rolul principal, Mama! Doriti varianta de lux, nici o problema! Rezervati mamei o zi la Spa, iar cînd se întoarce a doua zi, o asteptati direct la intrare cu bratele pline de cadouri si flori, curatenie impecabila si masa gata pusa!

Lucrurile simple si frumoase bucura mai mult inima unei mame decît cadourile sofisticate si pralinele scumpe, care mai si îngrasa de altfel :P. Un mic dejun servit la pat, în mijlocul familiei de la mic la mare, pîna la catel si pisoi, cu pupaturi, strîngeri în brate, floricele culese de pe marginea drumului, cadori confectionate de mînute dibace, oferite cu zîmbetul de rigoare (a se citi cu gura pîna la urechi) si ochi mari, care arunca priviri agitate, în care se poate citi nerabdarea: "Hai, mami! Hai odata! Desfa cadoul de la mine, sa vezi ce am "construit"! Oare îi place? Se bucura? Ce spune, ca am rupt flori care ieseau prin gardurile vecinilor?!", înseamna mult pentru o mama. Memorati aceste momente si tineti cu dintii de ele! Momente în care aceasta bucurie, fericire... este de nepretuit!
Am avut parte de ambele variante, sau mai bine zis de diferite variante. Însa cele care mi-au ramas în suflet, cele de care tin cu dintii, sînt cele simple. Nici cel mai grozav florar de pe Terra, nu poate face un buchet mai frumos ca asta, sau care poate exprima mai multa dragoste!
Multumesc, draga mea!

Denise si un buchet de flori cules de printre gardurile vecinilor, cu 8 ani în urma.


 
La multi ani tuturor mamelor!