contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nachos Cu Sos Aios

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu că e tocmai momentul potrivit pentru ceea ce urmează să vă povestesc, că lumea mai are prin frigidere şunci, cârnaţi, saltisoane, sarmale, fripturi – toate bunătăţurile care nu s-au consumat la masa de revelion. Dar a ieşit atât de bun ce-am făcut eu, c-ar fi păcat să nu mă împart cu voi. Se rătăcise undeva prin dulap un pachet de nachos căruia de multe ori vroiam să-i fac felul dar n-aveam curajul să gătesc sosul. Păi iată că astăzi pachetul acela mi-a făcut ultima dată cu ochiul, şi eu imediat l-am găsit. De curaj vorbeam. Eu mă gândeam la un sos mai picănţel, mai acrişor, aşa. Şi chit că aveam în frigider toate cele trebuincioase pentru a da frâu liber mâinilor ca să facă mendrele unei imaginaţii flămânde. Nimic complicat:

50 g porumb conservat
2 castraveciori muraţi
1 ou fiert
200 ml roşii pasate (sau un suc de roşii mai consistent)
100 g măsline
4 căţei de usturoi
un strop de sos Tabasco

ingrediente pentru sos aios

Toate astea le-am pus claie peste grămadă într-un pahar adânc şi încăpător în care am scăpat blenderul pornit. N-am pus nici sare, nici piper.

Iată aşa, foarte laconic am obţinut un sos aios şi foarte delicios.
nachos cu sos aios

Oul l-am pus pentru a da oferi sosului consistenţă. Dacă daţi oul la o parte, sosul este sută la sută vegetarian. Să aveţi poftă!


Articol recomandat de povestigustoase.com