contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nanaimo Bars

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Barele Nanaimo sunt un desert canadian, foarte popular in America de Nord. Este o bara care nu necesita coacere şi care este denumita după orasului Nanaimo din regiunea Columbia Britanica, Canada. Acesta consta într-un strat de napolitane faramitate, acoperite de un strat de cremă de unt, iar deasupra ciocolata topita.

Baza de biscuiti:
* 100-120 g unt          * 60 g zahar
* 5 linguri de pudra de cacao
* 1 lingurita extract de vanilie
* 200 g biscuiti          * 100 g nuca de cocos
* 60-80 g nuca prajita si taiata
* sirop legat ( aroma dupa preferinta)

 

 

Crema de unt:
* 125 g unt           * 250 zahar alb farin
* 2 lg vanilie instant (sau budinca de vanilie)
* 3 lg de lapte ( daca folositi praf instant )
Topping:
* 1 borcan de gem de zmeura

Mod de preparare:
Se amesteca untul, zaharul, cacaoa si 1 lingurita de vanilie la sticluta, intr-un vas cu fund dublu sau pe baine-marie. Se amesteca la foc mic pana cand amestecul este usor îngrosat. Biscuiti se sfarama, se adauga nuca de cocos nuca prajita si taiata bucati cu un cutit, nu prin masina ca se face praf si nu se vad in aluat. Se adauga peste acest amestec uscat si amestecul topit de unt. Se amesteca bine.


Compozitia este pentru o forma de cca. 15x22 cm. Se pune hartie de copt, se pune compozitia de biscuiti si nuca si se apasa sa fie compacta. Se da la rece.
Pentru crema se bate la mixer untul, zaharul, praful de vanilie instant si laptele.Se bate pana devine o crema care se intinde peste blatul de biscuiti.
Daca nu aveti pudding instant, faceti un pudding clasic, doar cu jumatate din cantitatea de lapte de pe plic, raciti fara sa se faca crusta si amestecati 2 linguri in crema de unt.


Pentru topping am deviat putin de la reteta clasica si am folosit un borcan mic de gem de zmeura, pe care l-am incalzit atat cat sa devina fluid si sa poata fii intins uniform peste crema de unt. Gemul nu trebuie sa fie cald, ca sa nu se topeasca untul. Dati la frigider. Se taie cand s-a intarit.



Articol recomandat de culoriledinfarfurie.blogspot.com