contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

NegresĂ CiocolĂtoasĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dacă îți place ciocolata, ai găsit blogul care ți se potrivește. Adică Blogul lui Haplea 8)

Ce îţi trebuie pentru o tavă (poza 1)

Pentru blat
- 2 ouă
- 60 ml de lapte
- 50 gr de unt
- 100 gr ciocolată
- 150 gr de zahăr
- 80 gr de făină
- 1 plic de praf de copt

Pentru glazură
- 50 gr de ciocolată (albă sau neagră)
- 2 linguri de frișcă lichidă
- o felie subțire de unt
- sirop Nesquik

Plan de lucru:
- preparăm blatul. Topim ciocolata și untul în lapte pe baie de apă (poza 2)
- frecăm ouăle cu zahărul (pozele 3 și 4), iar apoi le amestecăm cu ciocolata topită (poza 5)
- punem praful de copt în făină (poza 6) și adăugăm treptat în compoziția de ouă și ciocolată topită (pozele 7 și 8 ). Turnăm blatul într-o formă de tort cu pereți detașabili (diametrul 24 cm) tapetata cu foaie de copt (poza 9) și lăsăm la cuptor până se coace (poza 10)
- preparăm glazura după metoda clasică. Topim ciocolata și niște unt (poza 11), obținând un amestec omogen
- întindem glazura peste blat și decorăm cu sirop de ciocolată Nesquik (poza 12)
- poftă bună! (poza 13)

Timp de preparare: 40 de minute
Preţ: 14 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

negresa ciocolatoasa 1 negresa ciocolatoasa 2 negresa ciocolatoasa 3 negresa ciocolatoasa 4 negresa ciocolatoasa 5 negresa ciocolatoasa 6 negresa ciocolatoasa 7 negresa ciocolatoasa 8 negresa ciocolatoasa 9 negresa ciocolatoasa 10 negresa ciocolatoasa 11 negresa ciocolatoasa 12 negresa ciocolatoasa 13
Filed under: C2. Prajituri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com