contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 Azi am cumparat niste caise absolut superbe. Cand le-am vazut in piata atat de mari, de frumoase si doar la 6 lei/kg n-am stat pe ganduri. Din pacate am fost dezamagita de caisele italienesti, superbe dar fara gust. Si atunci mi-a venit ideea sa incerc aceasta prajitura pe care o vazusem si anul trecut. Reteta aceasta e prezenta pe multe bloguri, insa eu am ales varianta de pe blogul Edith's kitchen . (Multumesc pentru reteta.) Prajitura e foarte buna, are o textura umeda si un gust puternic de ciocolata. Am sa postez asadar reteta lui Edith si modificarile mele.

-200 g faina
-200 g zahar
-160g unt
-4 oua
-8 linguri cacao(am pus 6)
3-4 lg ciocolata rasa/sfaramata (am pus 50 g ciocolata amaruie Laura)
280g iaurt natural (am pus 2 iaurturi Danone cremoso si putina frisca lichida)
-un pachet praf de copt
-un praf de sare(n-am pus deloc)
-6 caise potrivite (taiate in jumatate)
-2-3 linguri zahar brun (am pus zahar normal)
-unt pentru uns tava
(pentru o tava cu dimensiunile: 32 x 22 cm)
 
 
Ungem bine tava cu unt si presaram zahar brun din abundenta. Apoi asezam jumatatile de caise la o distanta de egala una de cealalta, cu partea in care a fost samburele in jos. 


 
 Punem intr-un bol untul moale, zaharul si mixam bine. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao, iaurturile si frisca. Eu am amestecat cu mixerul din comoditate :D insa voi puteti amesteca si cu o lingura sau o paleta.Adaugam apoi ciocolata rasa si in final albusurile batute spuma, de aceasta data obligatoriu renunta la mixer si amestecam usor cu o paleta de jos in sus.  Turnam usor amestecul cremos si ciocolatos peste caise si coacem prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 minute.
 
 
 Lasam sa se racoreasca si intoarcem prajitura, apoi o portionam. Se lasa in frigider si se serveste dupa ce s-a racit complet. E foarte buna, cremoasa, ciocolatoasa si se combina perfect cu gustul acrisor al caiselor.