contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Zmeura

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Zmeura este supranumita fructul tineretii vesnice. Fructele de zmeura de padure sunt o adevarata colectie de minerale: mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, toate in forme usor asimilabile, plus vitaminele A, B1, B2, D si P, dar mai ales vitamina C, prezenta in cantitati impresionante.

Ce iti trebuie pentru o tava (poza 1)

Pentru blat
- 3 oua
- 90 ml de lapte
- 75 gr de unt
- 150 gr ciocolata
- 200 gr de zahar
-120 gr de faina
- 1 plic de praf de copt
- 100 gr zmeura

Pentru sirop de zmeura
- 300 gr zmeura
- 3 linguri de zahar

Plan de lucru:
- preparam blatul. Topim ciocolata si untul pe baie de apa (pozele 2 si 3).
- frecam ouale cu zaharul (poza 4), iar apoi le amestecam cu laptele (poza 5) si cu ciocolata topita (poza 6).
- punem praful de copt in faina apoi adaugăm treptat in compozitia obtinuta (poza 7). Turnam blatul intr-o forma rotunda (diametru 30 cm), unsa cu unt. Adaugam zmeura (poza 8 ).
- Lasam la cuptor pana trece testul scobitorii (aproximativ 30-40 minute) (poza 9)
- Intre timp preparam siropul de zmeura: punem zmeura cu zahar pe foc si lasam sa fiarba macar cinci minute (pozele 10 si 11).
- Intindem acest topping peste blat si servim (poza 12)
- pofta buna!

Timp de preparare: 40 de minute
Pret: 20 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)

prajitura cu zmeura 1 prajitura cu zmeura 2 prajitura cu zmeura 3 prajitura cu zmeura 4 prajitura cu zmeura 5 prajitura cu zmeura 6 prajitura cu zmeura 7 prajitura cu zmeura 8 prajitura cu zmeura 9 prajitura cu zmeura 10 prajitura cu zmeura 11 prajitura cu zmeura 12
Filed under: C2. Prajituri