contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negrese

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Clasica prajitura cu cacao este pregatita in diferite moduri, dar nu demult am descoperit o reteta usoara si foarte gustoasa :)
NEGRESE (timp de preparare: 1 ora)
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
- 1 cana de faina;
- 1/2 ceasca cacao;
- 70 gr. ciocolata neagra;
- 1 ceasca zahar tos;
- 70 gr. unt;
- 1 lingurita de sare;
- 1/4 ceasca lapte degresat;
- 2 galbenusuri;
- 1 ou intreg;
- 1 lg vanilie;
Pasul 1: Da drumul la cuptor pentru a se incinge si cerne o cana de faina.

Pasul 2: Amesteca faina, cacaua si sarea intr-un bol.

Pasul 3: Zdrobeste ciocolata neagra in bucati mai mici.

Pasul 4: Intr-un bol pune ciocolata si untul si pune-le la foc mic pentru a se topi. Amesteca pe parcurs pentru ca cele doua ingrediente sa se omogenizeze. Cand s-au topit ia-le de pe foc si lasa-le putin sa se raceasca.

Pasul 5: Adauga peste compozitia cu ciocolata si unt, zaharul tos si amesteca-le usor. Apoi, pune si galbenusurile, oul intreg, laptele si vanilia si amesteca-la pana cand se omogenizeaza.

Pasul 6: Toarna compozitia de mai sus peste faina si cacao si amesteca din nou.

Pasul 7: Unge o tava cu unt

Pasul 8: Toarna compozitia in tava si baga tava la cuptor pentru 20-25 minute. Poti intepa cu o scobitoare sa vezi daca prajitura este gata.

 Pasul 9: Serveste prajitura. Pofta buna!
          

Articol recomandat de fraiche-bistro.blogspot.com