contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nevoiașul și Cucoana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Prima și singura mea vizită în miraculosul Istanbul s-a datorat participării la o conferință organizată de un producător de băuturi carbogazoase.
În stilul hiperactiv american, lungile prezentări m-au sechestrat trei zile într-un hotel de cinci stele cu pază armată și detectoare de metale la intrare.
Abia în ultima seară am ieșit în oraș, invitați de gazde la un restaurant tradițional unde cinase Bill Clinton (fără Monica).

Aici am fost așezați la o masă lungă, de nuntă. Eu m-am nimerit în șirul de oaspeți care stăteau cu spatele la perete. Comesenii (zece de-o parte, zece de alta) și niște mese grele de marmură îmi blocau orice posibilitate de ieșire.

Mai mult, vecina mea din stânga era vice-președinta “pe lume” a agenției la care lucram, o asiatică bine ținută, conectată organic la BlackBerry. Tipa avea un talent unic de a se uita de sus la toți, deși era cu un cap mai scundă decât oricine.

Nici că se putea un loc mai bun în care să mă apuce nevoia de… o gură de aer. Masa din fața mea nu putea fi mutată, din pricina greutății și a unei coloane de marmură care bloca orice mișcare. Ca să ies pe laterale, trebuia să deranjez cel puțin zece oameni.

Am răbdat eu ce am răbdat, dar în cele din urmă am cedat și mi-am exprimat doleanța. Asiatica a început să facă un mișto crunt de mine, ca și cum ea nu ar fi avut vreodată nevoie de o gură de aer. După ce a depășit cu mult limita răutății, mi-a oferit cinci dolari dacă reușeam să ies pe sub masă.

I-am zis eu vreo două pe graiul strămoșesc, apoi am curățat masa, m-am cățărat pe ea și am dat să ies.

Însă în avântul meu, am “greșit” și am răsturnat un castron de sos pe costumul stimabilei colege, un Chanel cât salariul meu pe un cincinal.

Normal că nu m-am mai întors la cină, ci am trimis un sms colegilor în care-i rugam să spună că nu mă văzuseră în viața lor.
************
La Istanbul am aflat prima oară de bulgur. Mi-a plăcut atât de mult gustul lui de nuci și ușurința de gătire, încât tot timpul îl am în bucătărie. Azi l-am amestecat cu legume și l-am pus garnitură unei fripturici grătăruite scurt! Allah Akbar!



Articol recomandat de reteteistete.wordpress.com