contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Niste Chinezi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

La finele saptamanii am tot batut capitala, ca de obicei (prost obicei) am uitat sa iau aparatul cu mine, sa va si arat chestii, dar o sa o mai reiau eu. Pot doar sa va povestesc cateva chestii cheie: la impinge tava de la Sfantul Gheorghe se mananca la fel de bine si ieftin, muraturile sunt geniale, in centrul vechi si in moluri protipendada nu se dezminte, eu nu vad criza, e totul intesat de oameni, dar cel mai important, trecand peste generatia capetelor tuguiate si a fularelor, e ca se gasesc peste tot langosi. Da, ei le zic gogosi, tot aia, dar intre unirii si universitate sunt mai multe locuri in care au langosi cu branza. Ceea ce nu e deloc rau.

Si inca o chestie misto e ca se face cafea buna cam peste tot si vinarsul de Jidvei e aproape nelipsit din orice crasma sau bar.

Trecand peste acest scurt rezumat, ei, da, iara am fost la Din Fu.

Fara aparat, dar norocul meu ca in general baietii au boala “divaisurilor” si au tot felul de poduri cu ei si fonuri asa ca domnul afaf mi-a tras in chip ce am mancat.

Si ca sa lungesc nitel introducerea, chelnerul, desi cred ca numai a doua oara m-a vazut si mi-a soptit duios: un vinars de Jidvei, nu? Mi s-a umplut sufletul de acea mica bucurie care face farmec vietii. Asa ca am dat un DA din mine. Dupa care a gafat: 50 sau 100? Am facut moaca de pitbull imbiat cu o gamba de ciorditor: haide mah, glumesti?

Acestea fiind zise, sa vedem ce s-a consumat (si mentionez ca am si la pachet, mananc o saptamana).

Supa (la unele chestii domnul afaf a pozat mai spre final). Supa cu carne de vita, sos soia, ulei de susan, legume si taitei de orez, excelenta, recomand bol mare la mijloc si boluri mici la fiecare mesean.

Daca doriti mai iute decat pot ei face, puteti cere pasta de ardei iute facuta de chinez. E excelenta.

S-a mai luat un orez simplu si unul curry. Bune.

Vinete umplute pane in sos dulce-acrisor, mai mult dulce si de consistenta melasei, dar bune.

Si, nelipsitele feluri care nu trebuiesc ratate acolo sub nici o forma: oaie cu piper si cartofi pai iuti, fara ele, nu se poate.

La recomandarea chelnerului am luat si aripioare, tot iuti, bune.

Problema a fost ca portiile sunt maaaari de tot. De fapt v-am mai zis eu de Din Fu si cu alta ocazie, partea buna e ca am luat acasa patru caserole si, culmea, sunt bune chiar si reci, poate va pozez la lumina soarelui ce si cum. Deci cele de mai sus (considerati si doggy bag care e mai mult decat o masa de minim doua persoane), vinars, beri, apa, apa si apa cu apa, nu eu, baietii, au costat cu spaga cu tot, doua sute de lei.

Eu zic ca e bine, atata timp cat un kil de mancare de caini a ajuns la 35 de lei :D

Acestea fiind zise, va doresc spor, o zi de luni nedepresiva si, fireste, rororo, ca mi-a topait casalinda, zisa si pijkoata de parca adusesem acasa cine stie ce mistret cu colt de argint, de la aromele din caserole.