contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Niste Oua Amestecate Si Chestiuni Diverse

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Nu e nici o reteta, aveam chef de oua amestecate, scrambled din alea, dar nu ca ale lui Gordon Ramsay ci mai putin cremoase, pentru un mic dejun.

Asa ca am renuntat complet la unt si am pus smantana grasa la topit (ca de aici imi veni si ideea care urmeaza) si ouale acolo si le-am “rupt” direct, nimic nemaipomenit, doar ca e mai simplu si se simte separat pe alocuri galbenusul de albus, mie mi-au placut mult.

Am pus alaturi si niste piept de porc fript (voiam sa vad cat e de tanar, ca sa il pun la o varza) si o salata si gata, special pentru cine tine postul sau are colesterolul marit :D

E iac’asa mi-a venit o idee de a drege ciorbele (si nu numai) incalzite, caci v-am mai zis, mai gatesc si portii pentru aproape o saptamana cum faceau parintii pe vremuri.

Adica sa nu pun smantana in ciorba din farfurie ci in vasul de incalzit sa se topeasca si ciorba peste. Probabil ca nu foloseste multora treaba asta sau pe multi nu ii deranjeaza smantana cu aspect de pelicanol si guguruntzi (licenta poetica) in farfurie. Asa iese perfecta si fara risc si mai simplu decat daca punem din ciorba calda cate putin in farfurie, iaca dovada (e amestec de ce mai era din ciorba de vita si zama de leurda, ambele acrite si nu s-a taiat deloc smantana clocotita inainte).

Si inca una dragalasa de la Mega Image. Am pozat zic sa va arat, foi de orez cu doar 5 lei (de obicei sunt mai scumpe), niste biscuiti interesanti si, da, in sfarsit mi-am luat rulourile alea care au ajuns la pret indecent.

La Auchan erau 11 lei toate modelele aici era o varza. Alea cu gogosari erau la 11 lei (rotunjesc, ca toate sunt cu 99 in coada sau pe acolo), cu alge 12 si cu castraveti 9. Mie imi plac alea cu gogosari cel mai mult, dar zic iau cu castraveti, n-o fi foc, ca-s mai ieftine, cand sa vi le arat mai trag un ochi pe bon.

Bineinteles ca erau 12 lei. Acum care cat or fi si ce preturi afiseaza aia de la Mega, ei stiu.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com