contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Niste Paste Bune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Din nou, nu e o reteta italiana, stiu ca italienii urasc chinezii si cred ca au inventat macaroana. Asa ca inventez si eu pastele de salajean, cu mult sos, chit ca extrem de simplu.

Ingredientele le numeri pe degetele unei maini si nu sunt vreo mare scofala: paste (eu cred ca merg de oricare, eu am ales tortelloni pentru ca pot), rosii, busuioc, usturoi, branza. Am scris branza pentru ca trebuie musai sa ucid emmentalerul ras, puteti pune ce va convine, de la telemea la cascaval.

Am pus pastele la fiert (cu niste condimente de la afaf, de pamplezir si fiindca asa am avut chef).

Sosul? Pregatiti-va, e cel mai simplu din lume, am pus in mixer mai intai rosiile cu sare (fara pielita), apoi usturoiul, busuiocul, ardei iute si, ei da, am uitat initial dar mi-am amintit, ulei de masline.

Pastele le-am fiert in jumatate din timpul de pe pachet, apoi le-am pus impreuna cu sosul sa isi traga aromele, in total toate operatiunile cred ca au durat sub zece minute.

Pe deasupra am pus cascaval ras cat erau toate fierbinti. (ma rog, emmentaler, pentru pretiosi)

Dupa gust si miros mi-am zis ca sunt mult mai bune racorite, decat fierbinti, ne-am delectat cu una-doua bucati asa, arzatoare, apoi le-am lasat in pace si da, sunt mai bune racorite si trag si tot sosul, firbinti inca mai aveau.

Concluzie: ce e simplu e bun de tot. Critici: de ce ai pus asa multe rosii si usturoi si busuioc? Nu se mai simt celelalte gusturi. Raspuns: care celelalte gusturi? Replica finala: dupa gust mi s-a parut un sos complex :D

Asa, inca vreo doua (hai patru) poze pentru cei care se stiu, prima recolta bio din geam:

Tzeapa: in fasolea de la Mega image am gasit pitroaie, mare atentie.

Si damblagia, cam cum creste pe zi: ieri:

azi

Nu bagati de seama ce are pe bot ca facea curatenie la prosoape pana am prins-o. Da, nici mie nu imi vine sa cred.

hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com