contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nugat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Ingrediente:

- nuci 700 gr
- zahar 500 gr
- miere 125 gr
- 2 plicuri zahar vanilat
- 8 buc albusuri
- stafide 200 gr
- 2 foi de napolitana
Mod de preparare:
Albusurile se bat bine intr-un bol, se adauga zaharul, care se pune putin cate putin cu o lingurita. Se adauga zaharul vanilat, se aseazabol-ul intr-un vas cu apa si se da vasul la foc, amestecandu-se compozitia cu un tel. Cand a inceput sa fiarba, se pune mierea, picatura cu picatura si se continua amestecatul timp de cateva minute. Se adauga nucile taiate cu cutitul. La sfarsit se pun stafidele. Se pune pe o tava o foaie de napolitana, se toarna peste foaie nugatul, se intinde cu o spatula, se acopera cu alta foaie de napolitana, se aseaza deasupra un fund de lemn, peste care se pune o greutate. Se pune nugatul la rece pana a doua zi si apoi se taie in bucati.

Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX