contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nuggets De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nuggets de pui se pot face si la cuptor, dar eu i-am facut in baie de ulei. In schimb, am facut cartofii la cuptor... :)

  Cartofii i-am curatat, spalat, taiat rondele cu cutitul de sfecla si i-am fiert fix 7 minute in apa care clocotea deja, apoi i-am scurs si i-am pus intr-o tava cu hartie de copt, i-am stropit cu ulei de masline si am presarat sare si boia dulce, si i-am bagat la cuptor la 220 cam 30 de minute. In acest interval, i-am intors o data.

Photobucket
       Am folosit 2 piepturi de pui, pe care le-am taiat cubulete, cam de 2 muscaturi bucata:) si le-am lasat peste noapte la rece intr-un vas cu lapte, in care am pus si un catel de usturoi zdrobit cu cutitul. Asta pentru ca sa fragezesc puiul. Am scurs bucatelele de pui de lapte, apoi le-am dat prin ou batut cu putina sare. Intr-o punga cu fermoar am pus asa : 3 linguri faina, 3 linguri malai, 3 linguri pesmet, 3 linguri parmezan razuit si sare dupa gust. Am pus carnea in punga, am inchis punga si am amestecat bine, pana s-au acoperit bine bucatile de carne.
Photobucket
  Am incins friteuza la 180 de grade, si am prajit carnea, in 2 ture, pana s-a bronzat. Am scos nuggets-i pe hartie absorbanta.
Photobucket
  Am facut un sos din iaurt, smantana, maioneza, Blue Cheese Dip si chivas taiat marunt.
Sos de iaurt cu chivas
  Aici platouasul meu, pe care l-am devorat cu nesat :)))) Vorba aceea, tot ce e bun si imi place, ori ingrasa, ori e interzis, ori e ilegal :))))
Cartofi, nuggets si sos de iaurt
 



Vreau sa-i multumesc unei persoane deosebite, Maya, care si-a facut timp sa-mi raspunda la o intrebare si am invatat si eu, in sfarsit, sa pun poze mari pe blog. Thx Maya! :)

Reteta recomandata de silvia-unaalta.blogspot.com