contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Nutella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Dificultate : redusa

Timp de preparare : 20 minute

Ingrediente

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
  • 40 gr cacao pudra
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
  • un praf de sare

 

Preparare

  • Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
  • Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.
  • Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.
  • Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.







Articol recomandat de lauradfood.blogspot.com