contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Fata Morgana Numita Pensie…..

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
207
Nu mai urmaresc de ceva vreme stirile, intamplator seara asta am poposit cateva minute pe unul din posturile de stiri unde se explic aprins ce fericite vom fi noi, pensionarele anului 2035 ca vom lucra pentru tara si popor pana la 65 de ani, ca asta, vezi Doamne, omoara pe veci discriminarile sexiste iar un nene otarat rau latra la o tanti ce incerca sa protesteze, ceva in genul: “Vi se pare normal sa creasca speranta de viata si mata sa muncesti numai pana in decada a 60-a a vietii?”
Eu una recunosc ca nu ma stiu la capitolul asta dar tonul la nenea ala mi s-a parut ofensator. Or fi destui batrani ai nostri care ating o varsta venerabila si apuca si ei sa pape o pensie din ce-au muncit dar stiu gramada de oameni care n-apuca pensia, ar fi chiar interesant de facut o statistica cati oameni au platit o perioada de, sa zicem, 20 – 30 – 40 de ani dar n-apuca nici o luna de pensie caci pleaca in lumea celor drepti lasand statul liber de obligatii. Cand platesti pentru o pensie privata, macar daca mori inainte de….termen, se aleg urmasii cu niste banuti din ce-ai platit. La stat, foaie verde- in cel mai bun caz, vede vaduvul/a ceva…..In rest, pa pa bani. Chestia asta cu ametirea (marirea) varstei de pensionare mi se pare o alba neagra sinistra. Nici nu au curajul sa recunoasca cinstit ca nu sunt capabili sa gestioneze situatia. Sau poate, daca ar recunoaste, s-ar pune problema sa nu mai colecteze ei banii de pensii daca tot sunt asa….impiedecati si sa ne anunte ca suntem pe cont propriu, sa ne gestionam inca din tinerete problema bla bla bla. Ei, as, ar pierde dumnealor o sursa frumusica de bani cu care sa se joace de-a “Uite pensia, nu e pensia!” Asta ca si la chestia cu sanatatea, tot dai bani ca tampitul dar cand ai o vreo problema – din fericire, din an in Pasti in cazul meu, platesti tot ca si cum pana atunci ti-ai fi tinut banii numai pentru tine. Mai e si calculul ala tampit in care un salariat bla bla sustine doi pensionari, si, vai, ca nu e bine…..Si cine e de vina pentru asta, ametitilor? Din cauza cui s-au carat in strainatate cohorte de romani tineri, multi dintre ei inteligenti si muncitori? Ce-ati facut ca acesti tineri in putere sa ramana in Romania si sa aiba un trai decent? Nimic, bineinteles, ba i-ati mai si expediat din vorbe inclusiv iar acum va vaitati ca n-are cine plati pensiile.
Stiu ca s-ar putea sa fi pus situatia tampit pe alocuri dar m-am saturat de prostirea asta in fata. Toata cotcodaceala asta este pentru ca dumnealor au gestionat foarte prost economia si mediul economic si aici nu vorbesc doar de ai nostri ci de toate guvernele mondiale, au alimentat la maxim deceniul trecut lacomia consumista, tot avantul de prosperitate era zidit in fapt pe nisip, pe cifre fantasmagorice, pe credite si bani fantoma. Nimeni nu mai incuraja economisirea, nimeni nu mai incerca sa stranga ban pe ban ca sa-si cumpere un bun, toti la creditul cu buletinul. Iar economistii ranjeau prosteste,plini de importanta pana…..buf! Pali criza economica ca un taifun si deodata scheunau toti ca apucati de streche. Si acum,aceeasi impiedecati dau lectii. Pffff!!!
Oricum, ca o concluzie, eu de mult mi-am luat gandul de la pensia lor, aia la care contribui luna de luna. Nu mai nadajduiesc decat ca Dumnezeu, dragutul, are grija si, pe cat posibil, am inceput sa ma gandesc ca nu e rau sa invatam sa ne asiguram cat mai mult din gospodaria proprie si sa traim cat mai simplu.
Na, ca m-am racorit. De acum incolo, nu ma mai opresc pe posturile de stiri, nu de alta dar numai ma enervez, apoi ma bolnavesc si n-am chef sa mor inainte de vreme……Uite asa!