contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Mancarica Usoara: Ratatouille

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


DSCF2875

Inca de cand am vazut filmuletul de desene animate, am fost curioasa sa gatesc    Ratatouille, am gasit reteta in revista “Good Food”, am purces la treaba, a iesit o mancarica savuroasa, daca as fi avut busuioc proaspat, ar fi fost si mai si. Oricum secretul unui ratatouille reusit este sa folosim ingrediente cat mai proaspete si sa avem grija sa nu nu lasam  legumele  prea mult pe foc, ele trebuie sa fie doar usor inmuiate, pastrandu-si forma, iar nu terciuite.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 4 dovlecei mici
- 2 ardei grasi rosii sau galbeni
- 4 rosii mari coapte
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- ulei, otet de vin rosu, putin zahar, sare, piper
- busuioc – proaspat sau uscat
DSCF2867  Intai pregatesc ingredientele.
Punem niste apa la fiert ca sa oparim rosiile. Crestez varfurile rosiilor  in forma de cruce , le pun intr-oala si torn peste ele apa clocotita, las cateva secunde, apoi se vars apa si se torn apoi apa rece. Las sa se raceasca dupa care coaja se indeparteaza foarte usor. Scot siDSCF2862 semintele si tai in bucati mari pulpa de rosii.
In reteta, se indeparteaza coaja de la ardei cu un curatitor de legume, eu am preferat sa-i pun pe ochiul de aragaz si sa-i coc, apoi i-am sarat si acoperit putin cinci minute  cinci minute ca sa se inmoaie. Indepartez pielita, cotorul, semintele si rup pulpa ardeiului in fasii cat mai subtiri.
Curat cateii de usturoi si-i zdrobesc cat mai fin  in mojar .
Curat ceapa si o taiem mDSCF2868arunt.
Indepartez cotorul vinetelor dupa care tai in patru in lungime, apoi  in latime in bucatele de 1 – 2 cm grosime. La fel taiem si dovleceii.
Incing tigaia (eu am folosit wok-ul) la foc mediu, pun putin ulei si calesc bucatile de vinete pana prind o usoara culoare maronie. Le scot din tigaie, mai adaug putin ulei si pun si dovleceii pe care ii scoatem cand se inmoaie usor si prind nitica culoare.
E randul cepei pe care o calesc pana se inmoaie, adaug, usturoiul, dupa un minut, adaug rosiile, o lingura de otet, o lingurita de zahar, jumatate din cantitatea de busuioc. La sfarsit, reintroduc vinetele si dovleceii, adaug si fasiile de ardei,  sarez, piperez, mai las pe foc mediu cinci minute. Inainte de a o servi, presar inca putin busuioc proaspat deasupra.



Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com