contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Orhidee între Florile Deşertului - Stapelia Variegata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

by Alice albinutza         
    Stapelia variegata este o floare minunată, cunoscută popular ca Steaua Şerifului datorită florilor pe care le face. Astfel florile au un aspect ciudat sub formă de stea în cinci colţuri de culoare purpurie, roşie sau galbenă. Varietatea pe care o deţin, graţie unei amice de la care am primit-o, are florile de culoare purpuriu-galben cu dungi. Florile au textura unei hârtii cartonate şi emană un uşor miros neplăcut, de putrefacţie, miros care atrage insectele pentru polenizare, în special muştele. Planta produce flori vara şi toamna.
        Este o plantă uşor de îngrijit având tendintţa de a se dezvolta mai mult pe orizontală astfel încât sunt de preferat vasele largi şi joase. Acestea prezintă avantajul că nu trebuiesc transplantate foarte des. Ghiveciul se schimbă doar când planta nu mai are loc, are tendinţa de a-l deforma sau de a ieşi din el.
        Transplantarea trebuie făcută primavara, eventual vara.  După transplantare, nu se udă planta vreme de 10-12 zile. În timpul verii, când este foarte cald şi mai înainte ca florile să se deschidă se udă zilnic.  Pe perioada de iarnă nu se udă, dar eu o ud cam o dată pe lună odată cu ceilalţi cactuşi. Temperatura apei trebuie să fie de minim 10C, având grijă ca planta să nu se ude.

     Se înmulteşte prin seminţe şi prin butaşi. Butaşul poate să fie făcut şi dintr-o singură tulpină şi se înrădăcinează direct în pamânt. Viitoarea plantă poate înflori cel mai devreme după 2 ani. Până atunci creşte şi se ramifică.
    Este o plantă iubitoare de aer şi lumină dar vara trebuie ferită de razele puternice ale soarelui pentru a nu suferi arsuri. Locul în care este ţinută trebuie bine aerisit şi pentru a se evita uscăciunea aerului este bine ca seara să se pulverizeze puţin.



Articol recomandat de alice-albinutza.blogspot.com