contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Seara Cu Gust De....knorr!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Totul a inceput cand Roxana Diba de la Golin Harris m-a sunat si mi-a spus ca vreasa ma invite intr-o seara la o sesiune de...gatit si ca are numarul meu de telefon de la Antonina alias Dulcegarii culinare. Eu, speriata de bombe cum sunt de obicei, imi zic in gand: "Anto, in ce m-ai bagat??" . Dar auzind vocea blanda a Roxanei si gandindu-ma ca Anto e buna mea prietna si tine la mine, am zis ca pana la urma nu poate fi asa rau si am acceptat provocarea. De unde sa stiu eu ca seara ce a urmat avea sa fie una dintre cele mai frumoase seri petrecute in compania unor oameni minunati? Aflu ca este o intalnire cu super blogg-eri culinari in care putem sa testam un produs revolutionar "Knorr-Legume in bucate"  cu de 10 ori mai multe legume. Ei, suna interesant!  Si punem cap la cap toate detaliile, ne pregatim din timp (eu imi fac de lucru si imi arunc picioarele in niste pantofi noi nouti si cu tocuri de 12, asta pentru ca imi rupsesem si ultimele sandale), facem ce facem si... intarziem la intalnire :D (intarziati motivat! Edi, sufletel mic si scump racise :(.  Dar totul este bine, ne strangem toti si ajungem intr-un final  ravasiti (Anto, un adevarat uragan suierand :) ) si cu inima batand in bucataria Unilever, acolo unde prezentarea era in toi.

Ne-am convins si noi ca noul produs intr-adevar are mai multe legume si ca odata rehidratate, legumele uscate devin bucati mari decat cele din alte produse, iar continutul de sare din acest produs este nici mai mare, nici mai mic decat ar trebui sa fie.

Si dupa toata prezentarea, a urmat distractia! Avand un astfel de produs la indemana, nu te poti gandi decat la faptul ca poti gati o ciorbita de legume buna si cam atat. Ei, nu! Noi, toti cei stransi acolo ne luam la tranta cu Knorr si facem niste echipe traznet, adica:  Andreea-Gurmandino si Brandusa -Cooking with my soul, cei mai draguti Bucatari sub acoperire, Lavinia si Sorin, eu chinezoaica mica si Antonina-Dulcegarii culinare. Ne echipam toti cu sorturi ajutati de echipa de la Knorr si anume: Andreea, Cristi, Ionut si Robert, facem niste poze, asa ca de inceput...


Iar Anto, draga de ea, din acel uragano-taifuno-furtuna se linisteste si se transforma intr-un ingeras dulce...

Ideile incep sa apara repede odata cu intalnirea cu masa pliiiinaaa de legume, carne si alte minuni. Eram parca niste copii intr-un magazin cu dulciuri! Nu stiam ce sa alegem mai repede! Totul de pe acea masa se potrivea de minune cu Knorr!


Pline de extaz eu si Anto ne hotaram sa facem nu unul, ci trei feluri de mancare, toate cu "legume in bucate". Insfacam repede pachetul cu orez (normal, chinezul nu se dezminte de la orez! :) ), un sac de cartofi, carnitza de pui si...hai pe treaba ca e destula! Adica sa fie asa: pui aromat, cartofi cu cimbru si busuioc (reteta o stiti ca ne-a mai zis-o Anto o data, adica asta ) si turtite de orez cu susan la care am pus si un sos dulce acrisor, asa cum ii place chinezului. Ca sa fie sigur ca iese totul bine, Edi ne supravegheaza atent si din cand in cand ne si ajuta

Orezul e pus la fiert

puiul taiat cubulete si pus in castron, cartofii pregatiti pentru curatat. In timp ce curatam eu cartofii, Anto se invarte pe langa niste condimente si se intoarce inapoi cu castronul , bineinteles ca ma lasa masca:
marghiran, scortisoara, miere de albine, sos de ciocolata (!!!), tabasco, sare, ulei de masline...sper ca n-am uitat nimic din restul de condimente.




 Va dati seama ce fericire pe puiul ala?? Si dupa ce se mai odihneste el un pic la marinat, Anto il imbata literalmente cu niste vin alb, narile noastre deja se dilatasera de placere!




Cartofii asteptau si ei cumintei sa fie tratati regeste, cand colo...tragedie! Nu avem unt de arahide! Sufletele noastre sunt salvate atunci cand gasim in bucataria Unilever arahide intregi! Se mai invarte Anto inca o data si pune intr-un blender niste minuni si face o vraja de se mira si Edi: "wow, mami, ce cool esti!"

unt, cimbru uscat, pesto de busuioc, usturoi, alunele (salvarea noastra!), miere de albine, bucatile de legume de la Knorr, toate navalisera in blenderul acela! Si uite asa se imbraca acei cartofiori in hainuta de condimente  si sar repede in cuptor, ca doar timpul se scurge! Iar pe mine pantofii ma straaaanngg :))




Eu dau de zor la turtitele de orez si execut cu precizie de chinez sosul dulce acrisor exact ca cel din Pui dulce acrisor cu ananas si cine s-ar mai fi gandit ca tot in bucataria noastra am sa gasesc chiar si ananas? 


Tigaile sfaraie, oalele aburesc, cuptoarele asudeaza, bucataria e incinsa la maxim! Puiul e gata, aromat cum nici nu te puteai gandi. Cartofii se lasa un pic asteptati dar si cand apar....




intre timp ceilalti creeaza alte minuni: bucatarasii sub acoperire ridica pastele la rang inalt intr-o combinatie delicioasa cu dovlecei



Andreea si Brandusa ne pregateau o surpriza printr-un pui in stilul bascilor,

iar echipa bucatarilor Knorr, a transformat carnitza de porc in forma de arta

 Roxana, draga de ea, ne-a ajutat cu de toate. Orice i-am cerut, ne-a adus pe data. Nu stiu de unde le-a scos pe toate, dar ni le-a adus cu mare drag! Multumim!

La ceas tarziu din noapte bucatele se aseaza cumintele pe masa....iata-le:


Paste cu dovlecel gratinate Sorin si Lavinia, mozzarella de deasupra mortala! Iar prezentarea...de revista! Dragilor, sunteti tare dulci impreuna, de aia ies si bucatele voastre atat de bune! Bravo!






Pui basquaise pe un pat de paste delicioase a la Andreea si Brandusa. Fetelor,  fost prima data cand am gustat pui pregatit in felul acesta si va spun ca mi-a placut tare mult!




Involtini de porc cu dovlecel si spaghete cu sos de rosii pregatite cu mare drag si arta de catre Andreea, Cristi, Ionut si Robert de la echipa Knorr. Cireasa de pe tort a fost ardeiul iute! :) Pe cat de bune bucatele, pe atat de aratoase!




 Iata si bucatele noastre, adica eu si Antonina (Anto draga, esti cel mai pretios condiment din cate s-au vazut! stay that way cuz i love it! :)  ):
turtite de orez cu susan si sos dulce acrisor cu ananas peste care am presarat cateva seminte de pin

cartofii cu arahide si puiul aromaaat, fraged si delicios

si ca sa va dati seama cat de bune au fost toate bucatele pregatite in acea seara, iata si dovada :))) :

multumim organizatorilor pentru invitatie, multumim Knorr pentru ca ne-a dat sansa unui astfel de challenge, multumim gazdelor!
Dragii mei fellow bloggers, eu una m-am simtit tare bine la aceasta intalnire, chiar daca am parut mai speriata si nu atat de sociabila. Stiti? Pe deasupra ma mai bateau si pantofii :D, (glumeam!). Sper sa va revad pe toti cat de curand!


Iar pe voi, dragi cititori, daca nu ma credeti, va invit sa incercati Knorr-legume in bucate, dar neaparat sa il incercati in retetele de mai sus! :)


Si am incalecat pe o sa si v-am spus patzania mea!
Cu drag,
Andreea's Chinesefood