contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Supa De Toamna ( Autumn Soup)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



e timpul sa gatim supe ,mai mult ca oricind,ajutindu-ne organismul sa se inteleaga incet-incet cu noile dimensiuni ale scalei din termometre,cu vintul biciuitor , cu ploile lungi si neiertator de reci.
supa inseamna pentru mine "acasa"copilariei mele,imi amintesc aburul si aromele care ma intimpinau la intrarea in casa cind veneam infrigurata de la scoala ,bunica asteptindu-ma la masa de prinz cu un bol de supa calda mereu la primul fel .aveam 3 preferate:supa clara de gaina,cu un cartof si un morcov in ea si putin patrunjel verde sau fara legume,doar cu taitei de casa,supa de cartofi si supa de fasole.oricum ,cu gustul acelor supe nu m-am intilnit de multa vreme...asa ca am sa va prezint supa mea de zilele trecute,un amalgam de texturi si legume.
ingrediente pentru cca 4 portii:
150grame naut fiert,
150grame boabe de mazare verde ,congelata,
2 cartofi taiati cuburi mici,
1 tulpina de telina,julien,
150grame buchetele desfacute de conopida,
1 ceapa rosie,taiata marunt,
1 morcov mare,taiat bucati mai mari,
1 pastirnac,taiat cuburi,
1 dovlecel mic,taiat cuburi,
50 grame de paste farfalline,
2 linguri ulei de masline,sare,piper,patrunjel verde tocat marunt.
punem la inmuiat toate legumele,in cele 2 linguri ulei de masline +1 -2 linguri de apa,la foc iute,amestecam din cind in cind,iar cind legumele s-au inmuiat ,completam cu apa cu cca 4-5 cm deasupra nivelului lor,lasind focul mai moale.cind incepe fierberea adaugam si pastele,acoperim oala cu un capac si fierbem cca 15-20 minute,potrivim de sare si piper iar la sfirsit,dupa ce am inchis focul,adaugam patrunjelul verde.
aromele supei va vor incalzi intr-o zi friguroasa de toamna si va vor duce cu gindul la verlaine :
"Les sanglots longs
Des violons
De l'automne
Blessent mon coeur
D'une langueur
Monotone."
enjoy!

Share

Articol recomandat de alison-trials.blogspot.com