contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Zi Cu Ciulama

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

No, dragii mei, nu stiu cum stati voi cu planurile de meniu saptamanale, lunare sau cincinale, insa la mine in bucatarioara se pregateste din cand in cand cate o ciulama. De pui sau de ciuperci, asta e mai putin important. Noua ne place, nu ma intrebati de ce. As scrie poate de ce, intr-un stil din ala troll-esc, dar mi-i ca iarasi imi aprind paie in cap si curge cenusa sa ma-ngrop in ea, deh! nu stau prea bine la capitolul “life” in online (insa cine mi-s eu a da sfaturi, idei, vociferari, ganduri si alte cele trebuincioase intelectului uman). Dar gata cu lauda de sine, sa trecem la sporovaiala, caci astazi vorbim de ciulama. Eii, bine da. O ciulama buna e intotdeauna binevenita, fie ploaie, fie vant, fie canicula:)) haha!

ciulama

Deci astazi vorbim despre ciulama

Facem cate o ciulama de pui cam o data sau de doua ori pe an, iar ciulama de ciuperci facem mai des, pentru ca noua astora adulti ne place. Miruna nu se da in vant dupa ciulama de pui, iar pe cea de ciuperci inca nu a gustat-o, avand interdictie de la mama ei (adica eu) a consuma ciuperci… inca. Ciulamaua fie de pui, fie de ciuperci e o mancare banala, simpla, aflata pe masa romanilor din vremi stravechi (cred) si despre care mai cred ca nu e o mancare demodata sau neinspirata, ci e doar o mancare ca oricare alta. E drept ca daca adulmeci doar mistret taiat sub clar de luna (vorba unui prieten bun) nu vei gasi atragatoare o ciulama cu mamaliga aburinda si posibil nici o zeama searbada de legume. Dar vorba troll-ului : sa facem muzica! (asta am vazut eu intr-un desen cu printesa Sofia, si-apropo trollii chiar is draguti si fac muzica, doar aia cu nasul pe sus ii vad doar mici si verzi) Si-apoi daca e cu muzica se lasa si cu mancare si dantuiala, iar astazi sarbatorim o zi cu ciulama, iar o parte a blogosferei de food din Ro s-a alaturat si-a pus la cale o mega ciulama.

Astfel ca veti gasi retete cu ciulama de ciuperci sau de pui cam peste tot prin blogosfera. Nu am am scris reteta de ciulama cu ciuperci si nici pe cea de ciulama de pui pentru ca  sunt deja postate  in Tara bucatelor. Si pentru ca tot v-am zis ca e o zi cu ciulama, gasiti retete in diverse variante, care mai de care la urmatorii bloggeri confrati:

Bucatar Maniac

Ioana Tone: http://www.pasiunesiculoare.blogspot.de/

Dia.daria:http://retetelemeledragi.com

Bucataresele Vesele  http://www.bucatareselevesele.ro/

Andreea Denisa-Dea’s Cakes  http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/

Iuliana Florentina Avram  - http://iulianaflorentina.blogspot.it/

Postolache Violeta (http://www.caietulcuretete.com/)

Laura Laurentiu (http://www.retetecalamama.ro)

Cerasela Badr El-Din (http://saffronanddates.blogspot.com)

Elena Toma (http://bucatariaelenei.blogspot.ro/)

Geta Cipaianu :http://panseluta-violet.blogspot.ro/

Lili Liliana : http://liligospodini.blogspot.ro/

Radu Groza (Http//www.bucatarialuiradu.com)

Cristina Tamaian – Boabe de Cafea (http://lifeandcoffeebeans.blogspot.ro/)

Iuliana Miu  http://bucatearomate.blogspot.ro/

Adina Ciocalau http://mitinitta.blogspot.ro/

si cu voia dumneavoastra Alice Ciobanu http://tarabucatelor.ro/

Sa va fie burta plina, zambetul semet si fruntea ne-ncretita. Viata e frumoasa si nu se traieste cu infatuare nici online si nici oflline.

Acest articol O zi cu ciulama apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.