contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oameni Harnici

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ma bucura tare mult cand descopar cate-un prieten care s-a apucat de ceva ce ii place, si o face bine. La capitolul asta, azi, despre doi (de) Radu.

Radu “Rhadoo” se ocupa zilele astea de cea mai buna cafea din Bucuresti: cafeaua de la Papa  Jacques.  Dupa vreo cinci ani in care n-am baut cafea, el m-a corupt, cu aromele lui, sa reincep  sa beau cand si cand, cate-o ceasca aburinda, neagra si buna ca pacatul. Eu m-am delectat cu o  portie (doua, trei, patru…) provenita de la “La Perla”, din Guatemala. Despre cafeaua asta am  citit si niste lucruri foarte interesante – cum ar fi ca i se spune “Cafeaua pacii”, pentru ca la  sfarsitul razboiului civil dintre 1960 si 1966 fermierii au muncit foarte mult pentru a-i reintegra  pe cei afectati de violente si familiile de refugiati care au fugit din tara pentru a se salva. Istoria  spune ca “Ferma “La Perla” a oferit slujbe, a reconstruit sate intregi, a promovat campanii de  sanatate si vaccinari si a ajutat la repatrierea multora dintre aceia a caror vieti au fost distruse  de razboi.”, iar cafeaua lor a primit trofeul “Ceasca Excelentei” in 2006.

Si asta e doar una dintre cafelele si povestile pe care le are Papa Jacques in sac! Alte arome si istorii indepartate – ba chiar si cafea fara cofeina – la ei pe site. Ori pe profilul de facebook, linkuit adineauri.

 

Radu Nomadul, sau Radu-of-many-talents, s-a apucat serios de reconditionat biciclete gracile si  ochioase. Se pot admira si comanda la NomadStudio. Sunt frumoase si unice prin tot felul de  detalii mai mult sau mai putin vizibile: un maner din lemn, o combinatie de culori care-ti fura  ochiul, pinion fix si alte lucruri pe care specialistii se pricep mai bine sa le descrie.

De vizitat si contul de facebook al NomadStudio, pentru noutati si, vorba cantecului, ‘informatii suplimentare’. Sau doar pentru clatit ochii, asta nu face rau nimanui.

 

 

Fotografiile au fost imprumutate de pe site-urile ‘citate’, iar drepturile le apartin autorilor in intregime.