contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Obatzda

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Desi traiesc de cativa ani pe meleaguri bavareze, am ocolit sa mananc amestecul asta de branzica, caci cineva la un moment dat  a facut un blech la adresa-i si m-am gandit ca e chiar bleach.
Mi-au trebuit asa vreo 7 ani si daca nu ajungeam sa lucrez intr-un local bavarez cred ca imi trebuiau inca vreo 7 sa ajung sa o gust.
Adevarul e ca am cumparat la un moment dat si a ajuns la cos , nu mi-a placut deloc combinatia.
Sunt o groaza de retete inclusiv prin blogosfera romaneasca(cred), unii folosesc camembert, altii brie, altii pe amandoua.Eu azi am sa va prezint varianta cu Brie.
Gustul v-a diferii de la ingredient la ingredient, de la marca la marca chiar daca cantitatile vor fi aceleasi, trebuie doar sa va jucati cu ele pana o sa ajungeti la gustul care va place.
Voi porni de la o reteta de baza ca sa stiti cam ce trebuie folosit, doar ca eu nu le mai cantaresc, fac totul la ochi si dupa gust.Stiti voi zicala cu gustul omului ;).
Asadar pornim de la
250 gr branza(gen Philadelphia)
500 gr Brie
50 ml bere(optional)
80 gr unt
sare
piper
boia dulce
chimen
iarba ciorii-arpagic( erba cipollina, schnittlauch, chives)
Berea da o cremozitate ,dar o puteti sarii daca nu o vreti si mariti putin cantitatea de unt.Unii pun ceapa in crema, eu prefer ceapa rosie sa o servesc langa,dar adaug in compozitie arpagic.Chimenul caci nu-mi place prefer sa-l mojaresc putin.Nu-l sariti are rolul lui in cantitatea asta mare de branzeturi.
Toate ingredientele tari eu nu le mixez, nu le dau prin masina de carne, le zdrobesc pur si simplu cu o furculita, imi place aspectul grosier.Important e ca ingredientele sa fie la temperatura camerei ca sa puteti lucra usor cu ele.
Cand a inceput sa se formeze crema, adaugam condimentele si amestecam pana se incorporeaza bine toate.
Se serveste cu ceapa rosie si paine proaspata.
Pe cat e de gustoasa, pe atata de simplu este de facut.
Nu sunt deloc fan mancare bavareza, dar crema asta este printre favoritele mele.