contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Ciuperci Si Porumb La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Varianta mai putin calorica, sa zicem asa :), a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara. Eu am gasit urmatoarele:
6 oua
200 g ciuperci
150 g porumb dulce
150 g telemea
150 g cascaval (afumat am pus eu)
75 ml smantana dulce
2 lingurite unt
1 lingura pesmet
sare, piper
marar

Am taiat ciupercile felii mai mari



le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera



 branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari


cascavalul razatoarea cu ochiuri mici :)


am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida


am adaugat ciupercile calite 


apoi porumbul


branza rasa


cateva linguri din cascavalul ras



si apoi mararul tocat marunt


albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri



am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet


am turnat compozitia in ea


iar deasupra am presarat cascavalul ras


am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:



eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida :)


 dupa cateva minute s-a mai lasat un pic (ceea ce este si normal) dar nu foarte mult


am taiat o feliuta cat era calda caci nu mai rezistam :)


si mi-a placut tare mult


am servit si a doua zi din ea si a fost la fel de buna si calda si rece


data viitoare am sa incerc si cu alte variante, eventual ardei, broccoli...



Enjoy!