contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Ciuperci Si Sos De Soia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
- 200 gr ciuperci intregi (conserva)
- 100 ml sos de soia
- 50 gr unt
- 100 gr orez brun
- 50 gr masline
- 1 buc ghimbir
- 2 linguri patrunjel uscat
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spala ciupercile si se taie in patru. Untul se pune la topit intr-o tigaie inalta apoi se adauga ciupercile si maslinele tocate marunt. Se curata ghimbirul si se rade peste ciuperci amestecandu-se incontinuu aproximativ 2 minute. Se adauga sosul de soia, orez-ul si o cana de apa. Se amesteca pentru a nu se prinde si sa lasa cateva minute pana da un clocot. Cand orez-ul incepe sa se umfle putin se adauga patrunjelul uscat tocat marunt, sare si piper dupa gust (atunci cand gatiti cu soia trebuie sa aveti grija la cantitatiile de sare si piper). Se acopera tigaia cu un capac si, se stinge focul si se mai lasa aproximativ 15 minute tigaia acoperita. Apoi se serveste alaturi de o bucata de pui Shanghai eventual :)) Pofta buna!

Nota:
Majoritatea oamenilor au auzit ca prea multa sare in dieta nu este buna pentru sanatate. Consumul prea mare de sare poate duce la cresterea tensiunii arteriale, care poate duce la stop cardiac. In fapt, societatile cu o dieta bogata in clorura de sodiu si saraca in potasiu, au un procent mai crescut al persoanelor cu afectiuni cardiace decat societatile cu o dieta mai saraca in sare.
Sosul de soia, desi are o concentratie bogata de sodiu, are o aroma care merge dincolo de sarat. Aceasta inseamna ca poti folosi mai putin sos de soia decat ai folosi sare pentru a obtine acelasi nivel de gust sarat al mancarii. Si in plus, sosul de soia se combina foarte bine cu alte condimente cum sunt usturoiul, ghimbirul, ceapa, etc, incat chiar nu vei simti lipsa sarii din mancare. Oricum, exista si marci de sos de soia care au un continut mai scazut in sare. Pe langa acest aspect, sosul de soia este o sursa buna de vitamina B3, mangan si proteina. Prin urmare, folositi cat mai des sosul de soia :)

Articol recomandat de gatindcumira.blogspot.com