contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Spanac

articol scris de mica82ro blog Mica's Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
300gr spanac oparit
100gr cascaval ras
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 ceapa
1 morcov
200gr orez
marar
sare, piper
20 gr unt
1 lingura ulei
1 lingura amidon.
Preparare:
Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt si o calim 2 minute, cat sa sticleasca putin. Adaugam morcovul ras apoi stingem amestecul cu 700ml apa calda. Adaugam orezul, asezonam cu sare si piper si fierbem pana se absoarbe tot lichidul.
Separat mixam spanacul oparit si scurs bine de apa. Intr-un vas topim untul la foc mic si adaugam spanacul, ceapa si usturoiul verde tocate cat mai marunt. Lingura de amidon o amestecam cu 2 linguri de apa, omogenizam bine si turnam amidonul diluat in compozitia de spanac.Fierbem circa 2 minute, apoi luam spanacul de pe foc. Spanacul trebuie gatit maxim 2 minute, atat pentru a pastra cat mai mult din vitamine, cat si pentru a mentine la minim continutul de oxalati. Tot pentru continutul de oxalati intotdeauna se arunca si apa in care spanacul a fiert sau a fost oparit. Cat este inca fierbinte se adauga jumatate din cantitatea de cascaval ras si se amesteca bine. Asezonam cu sare si piper si lasam spanacul pana este gata orezul.
Orezul si spanacul astfel pregatite le punem in straturi intr-un vas termorezistent. Presaram deasupra restul de cascaval si dam la cuptor la foc mediu pentru 20-30 de minute.
Este o mancarica delicioasa. Am servit-o alaturi de o salata de primavara si un sos de iaurt si usturoi,
Pofta buna!