contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Cu Spanac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De post! Da, am citit eu ieri pe net ca daca nu pui carne in salata de boeuf e de post, chit ca are maioneza din doua oua. Asa mai invata omul. Ei bine, nici orezul meu nu are carne, numai unt si parmezan, deci e de post.

Slide1

Am folosit un pahar de orez basmati (de ala aveam chef, mereu asociez combinatia de orez cu spanac cu mancare indiana), ceapa, usturoi, unt, parmezan si spanac.

Slide2

Ca nu cumva sa imi iasa vreo reteta normala, cu grame, alea, alea, am uitat unde e cantarul, dupa care am ars prima tura de ceapa, dar nu asa, scrum, am ramas fara unt, am fost sa iau altul, intr-un final am reusit mareata si dificila creatie. Nu uitati, de post, da?

Am inabusit in unt ceapa cu usturoiul, am adaugat spanacul si l-am lasat sa se inmoaie, daca e nevoie se poate pune putina apa, eu am pus. Dupa putin timp se adauga orezul si apa (sau supa, daca aveti), proportie orez/lichid, 1/2.5.

Cand orzul a absorbit apa, deci e gata, se pune inca putin unt proaspat (imi place mereu asta cu proaspat in descrierea retetelor, proaspat scos din pachet poate, daca nu are careva vreo vaca in balcon) si parmezan.

Slide3

Sare si piper se pune dupa gust, eu am avut un gust nemaipomenit fara nici una din ele.

Slide4

Se poate comanda si la pachet cand stai la terasa intr-o zi oarecum de primavara.

Slide5

E misto, ne place, place, place. Apropos de repetitie in melodii,, jump, jump, jump, am comis un junk, junk, junk, junk.

Nu e vina mea, eu am luat ceapa aia prajita sa o pun pe fasole batuta. SI au pus nenorocitii pe cutie o poza cu hot dog, tot treceam pe langa ea, tot treceam … pana m-a convins sa incerc si eu combinatia din poza: crenvusti, pita, mustar, ketchup (foarte misto ala de la Inedit, chit ca firma a fost inghitita de Dr Oetker), castraveti murati si ceapa prajita.

Slide6

Power to the junkers!

Slide7

Glumesc, nu incercati asa ceva acasa, ca e nesanatos. La mine nu mai conteaza, dar daca vreti o cariera, o familie in camp de maci, arome naturale pe o piele fina ca matasea (bah ma omoara alea din reclame, fac reclama la creme contra ridurilor, cica le rezolva, dar ele au maxim 17 ani, tipele din reclama, pusca mea, la varsta lor cine kilele mele in plus avea riduri?), nu consumati asa ceva.

Eu i-am dat si Casandrei, sa vedeti ce ne face doftorul, in apararea noastra, am mancat in avans orez cu spanac.

rororo