contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Curry

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Avem asa ceva la Ludic, insa eu o sa va povestesc cum il fac acasa, doar voi ilustra cu pozele facute acolo, ca altele nu am, dar in linii mari cam asa arata.

Slide1

In primul rand, nu depasesc cantitatea de lichid fata de cea de orez, la cel Thai (basmati, jasmine), intotdeauna pun trei parti de lichid.

Fiind vorba de ceva cu vag specific indian, folosesc ghee (mai am nitel, daca nu mai am, mai fac) si destul de multa ceapa alba. Asadar pun la sotat in ghee (eventual amestecat cu un strop de ulei de arahide) ceapa multicica, usturoi, ardei iute. Daca nu e suficient de iute, plusez si cu niste fulgi de ardei, dar in ultima vreme ardeii au luat-o razna.

Adaug orezul si toata zeama care, depinde, poate fi apa chiorenzis, supa de pui sau o apa in care am infuzat niste lemon grass sau chiar nitica banala coaja de lamaie.

Nu am zis de sare, pentru ca o pun, nu e asa, la sotat. In functie de timp, las la foc mic, besmeticul are nevoie cam de 15 minute sa fiarba. Daca e graba mare si posedati in casa scula aia de microunde, puneti orezul cu zeama, 5 minute la cea mai mare temperatura, pe urma adaugati peste cele trase deja la tigaie si e gata mai repede.

Dupa metoda de casa, dureaza cam 15 minute.

La final de tot, adaugati ce curry va place sau aveti. Eu inca mai am de la Stella, adus din India.

Si gata, asta e tot, mie, personal imi place, pana si Casandrei ii place.

Slide2

Reiterez, pozele is de la munca, pe al meu de acasa s-am troznit in farfurie si basta.

Desert? Hehe, v-am zis eu mai de mult ca astia ar putea bate orice Oreo?

Slide3

Bine, sincer mai bun e biscuitele de la varianta sandwich patrat, asta e cam tare si fara gust, dar e un desert recomandabil fata de mizeriile alea de Oreo.

rororo