contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez In Stil Cantonez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta reteta am facut-o pentru prima data acum 17 ani. Intr-un mod putin diferit, ce-i drept, dar important e ca intr-un ziar saptamanal local am gasit aceasta reteta si mi-am zis ca ouale cu orez ar trebui sa fie bune, plus mazare, pentru culoare si uite asa un fel de baza rapid.
Acum am redescoperit aceasta reteta in cartea Delicii in bucatarie, Retete traditionale din China, Japonia, India si Thailanda, Biblioteca Adevarul, 2011 si a fost musai sa o prepar.
Pregatire: 15 '
Preparare: 20'
Dificultate: mica
Ingrediente pentru 4 persoane:
300g orez basmati, 
2 oua,
150g sunca presata(nefeliata),
200g mazare,
ulei de masline extravirgin,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
In bucataria chineaza, legumele au un rol fundamental. Sunt supuse unei preparari termicefoarte scurte, in acest fel ele pastrandu-si calitatileoranoleptice si nutritive.
1. Spala orezul intr-o sita cu ochiuri mici si pune-l intr-o oala. Toarna apa peste el in asa fel incat sa-l acopere 1.5 cm, sareaza-l dupa gust si pune-l la fiert. Eu am folosit doua pungi de orez basmati prefiert de 125g, astfel incat le-am lasat 8 minute in apa fierbinte, am scos pungutele, le-am lasat la scurs, le-am taiat si gata orezul.
2. Intre timp, taie sunca in cubulete cat mai egale si opareste mazarea in apa cu sare-eu am avut gata fiarta la conserva. Bate ouale cu putina sare si fa o omleta subtire

 pe care o rumenesti pe ambele parti,

apoi tai-o fasii.

3. Incinge wokul  sau o tigaie mare neaderenta si prajeste cateva secunde sunca, -am folosit sunca afumata-,

adauga mazarea,

orezul fiert, fasiile de omleta,

condimenteaza cu sare si piper din rasnitele Kotanyi, dupa gust.

Inainte de a-l servi, poti adauga seminte prajite de susan, dupa gust.


 Are un gust nemaipomenit, susanul ii da o aroma aparte si chiar de saturi de acest fel, nu-ti mai trebuie nimic pe langa ;-)