contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Orez Sălbatic Cu Legume şi Migdale Prăjite

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite

Încă vă reveniți după masa de Paști ??? Si ce face creștinul obișnuit după ce a dat gata vreo doi miei , zeci de ouă roșii, o groază de sarmale și mai mult ca sigur ceva drob ??? Se vaită ... Şi caută preparate culinare care să-l  "vindece".


     1 cană orez sălbatic în amestec cu orez cu bob lung
     1 lingură ulei de măsline ( sau unt )
    4 fire ceapă verde, tocată
      fasole verde
      morcovi , tăiați după pofta inimii
      ardei gras (eu am combinat roşu cu verde)
      mazăre și porumb 
      roșii cherry , tăiate în sferturi
     un pumn de migdale prăjite
sare și piper


Într-o cratiţă mare, gătiți orezul conform indicațiilor de pe pachet fără să adăugați unt sau condimente în apă.
Între timp, într-o tigaie la foc mediu, puneți uleiul şi gătiți ceapa și fasolea verde pentru 2 minute. Adăugați apoi restul de legume şi gătiți până când legumele devin fragede ( între 3 și 5 min).

Eu aveam doar migdale crude aşa că le-a prăjit puțin.
Migdalele prăjite : Pentru a prăji migdale aveți nevoie de o tigaie adâncă. Se adaugă migdalele într-un singur strat. Porniți un foc mediu sub tigaie ( ca pentru pâinea prăjită ), amestecând din când în când, până când coaja migdalelor începe să pârâie ușor şi încep să se parfumeze.
Îndepărtați tigaia de pe foc și lăsați-le să se răcească.


Adăugăm legume şi migdale pentru orezul fiert. Se amestecă până se combină aromele şi se servește. Puteți încerca niște sos soia lângă.
Orez sălbatic cu legume şi migdale prăjite
Să aveți o zi deosebită !!!!
Mulţumesc pentru vizită !!!!