contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Organic Shea De Vara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am primit in urma cu ceva vreme doua produse minunate de la Organic shea, pentru a le testa si a-mi spune parerea despre ele. Aici, pe blog, dar si in particular. Stiti deja ca pana acum m-am declarat incantata de intreaga gama Organic shea asa ca eram aproape sigura ca imi vor placea si aceste produse.

Produsele primite au fost doua noutati: untul de corp Cocoa & Shea si exfoliantul de corp spumos Cranberry & Coconut.  Ambele din ingrediente pure si 100% comestibile (desi nu v-as sfatui sa le si gustati caci alta e menirea lor :).

IMG_3981

IMG_3985

Cocoa & Shea este un unt de corp nerafinat facut doar din unt de cacao si unt de shea. Vine ambalat intr-o punga ziploc protejata de o hartie cu motiv floral superb. Desi ambalajul atrage privirea si este, dupa cum spuneam, minunat, nu este unul practic caci odata inceput, untul nu incape bine in punga pe care ba o murdareste prea tare, ba aluneca greoi in ea. As fi preferat o cutie asemanatoare celor de la unturile simple insa probabil ca prin ambalajul de fata s-au mai redus din cheltuieli.

Asta ar fi cam singurul cusur al sau caci in rest doar cuvinte de lauda. Daca untul de shea e uneori prea cremos iar cel de cacao prea tare, ei bine din combinatia celor doua a rezultat un produs extraordinar. Nu este nici prea tare, nici prea cremos. Eu prefer sa il aplic pe pielea umeda pentru ca am observat ca se absoarbe mai usor. Miroase divin a ciocolata proaspata si asta e dovada prospetimii si calitatii unturilor Organic Shea si prinicpalul motiv pentru care indragesc aceasta marca.

Hidrateaza extraordinar pielea, o parfumeaza discret a ciocolata si in plus ofera protectie FPS. Nu mult, cam 15 insa indeajuns cat sa o protejeze in mod bland si natural. Mie mi se pare un produs superb si sper sa reziste cat mai mult in gama permanenta a marcii.

IMG_3971

IMG_5258

Exfoliantul de corp spumos Cranberry & Coconut este o minune printre exfoliantele de corp de pe piata. Inca nu a reusit sa detroneze exfoliantul de corp cu zahar, mac si cocos de la Essential Care insa e pe aproape.

Mirosul sau m-a purtat inapoi in copilarie, pe vremea cand bunica facea prajituri de casa pufoase. Acea aroma a copilariei impregnata in ele. Si in aroma acestui exfoliant.

La baza cutiei sta un strat generos de zahar, fulgi de cocos si seminte de merisor, cu rol bland exfoliant.  Iar deasupra lor e baza lavanta, care face ca acest scrub sa fie minunat. Daca amesteci cu o spatula aceste doua straturi obtii un super exfoliant care nu doar inlatura celulele moarte de pe piele ci o si curata bland, formand o spuma cremoasa si fina pe piele.  Nu usuca deloc pielea desi eu am pielea uscata. Nu a fost nevoei sa aplic nicio crema, ceea ce e ideal pe asemenea calduri cand abia suportam hainele pe noi.

As fi preferat un gramaj mai mare (acesta are 150 g) insa chiar si asa mi se pare suficient de spornic, avand in vedere ca exfolierea pielii se face de 1-2 ori pe saptamana. In rest, doar cuvinte de lauda.

Una peste alta, produsele mi se par foarte faine si isi merita banii. Fie ca e vorba de rasfat, cadou sau respect pentru sanatatea noastra.

P.S.

Am simtit nevoia unui P.S. deoarece demult nu v-am mai spus ca nu fac recenzii unor produse/servicii in care nu cred sau care nu ma conving. Spun asta si celor care imi trimit produse spre testare: daca produsul respectiv nu ma convinge, nu scriu. Asta ca sa aveti o parere corecta despre recenziile de pe blog.