contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Cu Branza Verde

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


din seria “Ce am avut pe masa, de Pasti”
E o reteta simpla si aspectuoasa, care e numai buna de facut dupa sarbatorile de Paste, din ouale vopsite.
Ingrediente:
- 6 oua fierte tare ( 10, 12 minunte, la foc mediu)
- pentru umplutura:
- diverse branzeturi: cas, telemea, branza vaci, parmezan, cascaval…
- putin unt
- o lingura de smantana
- verdeata: ceapa verde, leurda, patrunjel, marar (diverse combinatii)
- sare si alte condimente, daca branza nu e sarata.
Mod de preparare
Dupa ce am fiert ouale, le lasam sa se raceasca si le decojim, apoi le taiem pe lungime, cu un cutit special pentru cascaval, pentru un aspect mai deosebit.

Le putem goli de galbenus o parte, o parte nu, cum dorim.
Mixam branzeturile, cu untul si smantana pentru a iesi o crema fina si adaugam verdeata. Eu am pus si leurda, de aceea compozitia a iesit verde.
Urmind acest procedeu, puteti obtine “branza roz”, daca adaugati loboda sau sfecla rosie, albastra sau galbena. Eu am scris ultimele variante, voi sa ganditi ingredientele.
Umplem un pos pentru ornat torturi cu crema de branza si decoram jumatatile de ou.

Mai putem pune deasupra si inele de ceapa rosie si fire de chivas sau marar, patrunjel.


Am servit alaturi de o salata de cruditati.


Pofta mare, va ureaza GDC
SURSA
- idee preluata de pe o foaie rupta din revista “Otilia”, acum multi ani si pastrata in sertar ! Cine mai are “sursa” ca a mea?!