contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Florentine Cu Jambon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Ingrediente (4 portii):
500g spanac
3 linguri unt
8 felii sunca afumata
O lingurita nucsoara
4 oua
2 linguri otet
4 linguri double cream/smantana
150g branza cheddar rasa
Mod de pregatire:
Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre timp se incinge o tigaie cu untul, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa pana se prajesc. Se adauga spanacul bine scurs si batut, se amesteca bine si se adauga nucsoara. Se lasa 3 minute la foc mediu. Se gusta pentru a vedea daca mai este nevoie de sare, atentie, sunca e posibil sa fie sarata, deci adaugati doar putin piper.
Ouale se pun intr-o oala cu 2 litrii de apa, 2 linguri de otet, cand apa incepe sa fiarba. Se pun cu grija si se lasa pana acestea se incheaga, in jur de 5 minute.
Intr-o tava unsa cu putin unt se formeaza 4 musuroaie din spanac. Deasupra se adauga ouale, smantana si branza rasa. Se da la cuptor incins dinainte la 220 de grade, pana devin aurii, in jur de 10 minute.



Articol recomandat de eileen-cuisine.blogspot.com