contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oua Spaniole - Cu Rosii Si Chorizo

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Da - still 2-in-1, still round and still cooking :)
Sunt foarte curioasa ce o sa mancam dupa ce vine bebe F.
Am umplut congelatorul cu diverse, am facut rezerve de faina/zahar/paste etc cat sa ne-ajunga pentru luni bune. L-am antrenat pe Alex la cumparat carne/legume. (Acum cumparaturile noastre sunt combinate cu quiz-uri fulger: "cum alegi ceapa?", "cum stii care pulpe de pui sunt alea bune?", "cum tre sa arate carnea de vita?" - sunt mandra sa spun ca stie raspunsul corect la mai toate intrebarile, my brilliant boy :D)
Dar totusi, ma intreb... Oare o sa mai apuc sa gatesc ceva? Niste paste AOP? Niste cartofi prajiti, acolo? O omleta? Ce ziceti? La voi cum a fost post-multiplicare?
Par example - ouale astea:

Au fost gata in 15 minute. Si bune-rau! S-au intamplat asa:

In 2 linguri de ulei de masline am calit intai 2 catei de usturoi maruntiti. Apoi am adaugat 5 felii de chorizo (au la Mega, la raionul de mezeluri preambalate) si le-am lasat vreo 3-4 minute sa se rumeneasca la foc mediu. Apoi am aruncat in tigaie si 3 rosii taiate cubulete + sare, piper, un pic de oregano si puuuutina boia dulce.
Le-am lasat sa bolboroseasca 5-6 minute => sos delicios in care am spart 3 oua (1 pentru mine, 2 pentru mancaul de A.) si am acoperit tigaia cu un capac. Dupa inca 4 minute de aburire sub capac, au fost gata:

Pam-pam!