contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Oyster Mushrooms Snack

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ciupercile sunt unul dintre cele mai frumoase daruri de la Dumnezeu. Am zis! Aş mânca ciuperci toată ziulica. De asemenea, mi-ar plăcea să am o sticluţă cu parfum de ciuperci proaspete. O să zici că-s dusă cu pluta, însă mă risc să primesc aşa un compliment :-). Nu m-aş da cu el pe corp, doar l-aş mirosi din când în când. Îmi place mult mirosul de ciuperci şi gata.
Zilele trecute am trecut pe lângă o tarabă plină cu oyster mushrooms. Mi-au lăsat gura apă. Instant mi le-am imaginat pe grătar sau în tigaie, perpelindu-se şi dezvâluindu-şi aroma. Am înghiţit în sec, am îndesat într-o pungă câteva legături zdravene şi am fugit acasă să le gătesc.
Grătar nu am (mă întreb de ce oare, că doar aş avea unde să-l pun în curte), aşa că am apelat la tigaie. Am spălat ciupercile bine, le-am scurs, am pus pe ele sare, piper şi oregano şi le-am aruncat în tigaie. Fără ulei, fără unt, fără apă. Doar ele, condimentate. Le-am păzit până au fost gata, adulmecând aburul aromat care ieşea din ele (nici nu am dat drumul la hotă!).
A fost unul dintre cele mai bune snack-uri pe care le-am mâncat vreodată: simplu, aromat şi sănătos. Iar îmi plouă în gură! Plouă şi afară, ceea ce înseamnă că trebuie să mai aştept pentru o vizită la piaţă.
PS: ciupercile vor lăsa apă în tigaie, nu foarte multă. Învârte-le de pe o parte pe alta ca să nu se ardă. Sunt gata când se evapora toată apa.