contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pachetele De Primavara In Foi De Orez

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

De cate ori am avut de-a face cu foile de orez a fost un chin, am zis sa le incerc si pe alea luate de la Mega Image la un pret mai mult decat decent.

Sunt exceptionale foile, despre pachetelele de primavara o sa va povestesc fiindca a iesit soarele.

Umpluturile pot varia, eu am facut una vegetala simpla, se pot pune o gramada de dracii in plus, carnuri, fructe de mare. Asadar ingredientele sunt: legume (varza, morcov, ceapa verdei, ardei iute), foile de orez (astea sunt vietnameze), sos de soia, ulei de susan (daca nu aveti, nu puneti), ulei pentru prajit (nu de masline, va rog frumos).

Mai intai se face umplutura, in cazul nostru se calesc legumele, cand s-au inmuiat se pune sosul de soia si se amesteca bine iar la final se adauga cateva picaturi de ulei de susan.

Pentru atelierele harniciei pregatim umplutura, foile si un vas cu apa calduta.

Foile si inmoaie cam 2-4 secunde in apa apoi se pun pe planul de lucru. Nu le inmuiati mai mult decat scrie pe ambalaj si nici toate odata, cate meduze nu am aruncat dupa experimentele mele. Par putin tari, dar nu sunt.

Apoi se procedeaza cam ca la sarmalute, dupa cum urmeaza:

Pe pachet scria ca poate contine intre 12 si 14 foi, au fost 13, iata productia la hectar.

Din momentul acesta se pot manca, dupa modelul vietnamez, exact asa cum sunt. Daca e umplutura cu coriandru, creveti si taitei cu atat mai bine.

Prima observatie e ca daca le lasati sa se atinga atat de tare se iubesc ca se lipesc intre ele. Cum scria pe pachet, se pot face si prajite. Experientele anterioare mi-au aratat ca trag mult ulei foile astea, asa este. Oricum, se prajesc la foc foarte mare. Si pentru ca nu stiam cand vor fi mancate, am facut cateva complet si pe celelate le-am prajit numai pe jumatate ca sa le pot incalzi repede.

Atentie si cata umplutura puneti, ca eu am pus mai multa la un pachetel si s-a imprastiat.

Nu le lasati sa se atinga nici in vasul de ulei ca tind sa danseze impreuna si iar trebuie strecurat uleiul.

Se scurg foarte bine pe hartie absorbanta sau intr-o sita.

Cele ramase, pe care le voi reincalzi, le voi trata foarte neasiatic, pentru ca mi-e teama ca daca le mai arat odata uleiul se supara, am de gand sa le incalzesc la cuptor.

Am scris nitel cam mult pentru ca eu am tot patit-o cu draciile astea, asa ca, hard roc aleluia.



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com