contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine De Cartofi Ca La Gugulani

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




la baza e reteta ardeleneasca a Monicai,dar io is beteaga de nu fac ceva schimbari asa ca pe a mea o voi numi carasanca,Oma mea de la Caransebes o facea cu faina neagra si alba era delicioasa si inedita pentru vremurile acelea, la nemti se gaseste de cumparat tot in varianta semi .
avem nevoie de 4 cartofi mari (ai mei au cantarit aprox.450 gr.) 1 ou,50 ml.ulei,un pachet de drojdie uscata,150 ml.apa,1 lingurita sare,200 gr.faina neagra,300 gr.faina alba,seminte de chimion.
cartofii se curata, se rad apoi se pun la fiert cu 150 ml.apa si o lingurita cu varf de sare,ptr aprox 10 min,atentie se prind de oala ,se lasa la racit apoi se amesteca cu drojdia,oul,uleiul,apoi se pune pe rand faina,se lasa la dospit aprox.1 ora,apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina, se mai lasa la dospit cca 30 de min, dupa care se coace.




Articol recomandat de claudia-maria-banatulecoltderai.blogspot.com